Co dělají lesní zvířátka v zimě ?

Milé žabičky,

blíží se konec ledna, na horách sněhová nadílka a my jsme navázali na minulý týden. Jen místo ptáčků jsme se zajímali o lesní zvířátka. Jaká zvířátka můžeme v lese potkat? Kdo se ukládá k zimnímu spánku? Jak můžeme pomáhat, aby zvířátka neměla hlad?

S dětmi jsme si vyšly na procházku, ale kromě ptáčků žádné jiné zvířátko děti nepotkaly. Domluvili jsme se ,že až nebude taková zima, půjdeme se podívat za zvířátky do chuchelské zoo. A když se nám zvířátka nepodařilo potkat, tak jsme si je aspoň vyrobili. Dokonce si v herně děti vytvořily malý lesík, zasněžily ho a vytvořily doupě pro medvěda. Zvířátka i malovaly, vystřihovaly a modelovaly. Každý si mohl zkusit jak dělají zvířátka ve sněhu stopy tiskáním na arch nebo přímo zvířátky v písku. Venku na zahradě jsme si zkusili i naše stopy. V kruhu jsme si hráli se slovy, utvářeli rýmy , procvičovali si paměť zapamatováním jednoduché básně. A na závěr si společně usmažili výborné palačinky.

Ve čtvrtek proběhlo autorské čtení s jógou z knížky Nelinka a Zajda. Děti si vyzkoušely základní jógové pozice a pomocí příběhu se vydaly do kouzelné říše plné překvapení.

A jako každý týden posíláme hezké fotky.

Krásný víkend přeje Lucie, Iveta a Lenka