Masopust

Milí rodiče,

Tento týden jsme začali nové téma a to masopust. Pověděli jsme si něco málo o tradici jako takové a přečetli si krátký úryvek z knihy.

V úterý děti v centrech připravovaly typická jídla na oslavu Masopustu. V ateliéru se vyráběly koláče a zdobily se krepovým papírem. V domácnosti si děti udělaly samy podle receptu slané těsto a vytvořily z něj také koláče, které nakonec ozdobily mákem. V manipulačních hrách se pomocí modelíny snažily děti napodobit obrazce koláče či jitrnice. V knihách a písmenech hledaly správná písmena ke slovu kobliha a v kostkách skládaly koláč z víček od petlahví.

Ve středu jsme pokračovali ve stejném duchu. V domácnosti se pokračovalo v práci se slaným těstem. V knihách a písmenech děti dělaly pracovní listy. Obtahovaly obrázky jedním tahem a počítaly koláče. V manipulačních hrách vymodelovaly jitrnice z modelíny a dozdobily je špejlemi a v centru pohybu děti přecházely nelehké opičí dráhy.

Ve čtvrtek jsme přidali i hudební nástroje pojmenovali jsme si je. V knihách a písmenech měly děti za úkol přiřadit stíny. V centru hudba dostaly buben a měly za úkol vymyslet všichni dohromady jeden rytmus, který nám pak zahrála v hodnotícím kruhu. V písku a vodě stavěly dort a v ateliéru se vyráběla harmonika.

V pátek jsme si protáhli tělo při tělocviku. Zacvičili jsme si jógové prvky a mezi tím jsme si přečetli i pohádku u které děti cvičily. 

A co nás čeká příští týden?

Ve středu 28.2. nás čeká program od Curaprox prosím nezapomeňte na kartáčky! 🙂 A v pátek nás čeká opožděný Karneval. Pokud budete chtít, může si dítě donést svou masku. Během příštího týdne budeme masky i vyrábět, takže nezoufejte, pokud doma žádnou nemáte, s dětmi nějakou vyrobíme. Budeme rádi, když každý donese nějaké drobné pohoštění. Mockrát děkujeme a budeme se těšit.

Touto formou je tento příspěvěk pro rodiče poslední. Od 1.3. bude report z celého týdne v aplikaci Naše MŠ a to pod funkcí nástěnka a fotky najdete pod funkcí fotogalerie.

S přáním krásného víkendu

Míša, Mirka, Lenka