Napůl ryba, napůl pták, kdopak to je?…pan TUČŇÁK

Ahoj Kočky,

tenhle týden jsme pokračovali v našem polárním tématu. Zaměřili jsme se hlavně na tučňáky, které jsme si ztvárnili snad v každém centru.

Pondělí se neslo v tradičním duchu hracího dne, děti se tak měly možnost realizovat dle své fantazie, využily ještě iglů z minulého týdne, “začetly” se do knih, vytvořily nové stavby, hrály hmatové a jiné hry nebo si hráli na rodinu. Kdo měl zájem, tak v pondělí připravoval nepečený dort z piškotů, nakonec se zapojilo spousta pekařů a pekařek. Při přípravě jsme zjistili, že nemáme dostatek tvarohu a smetany, tak děti vymyslely, že zajdeme na nákup. Takže jsme při pobytu venku šli celá třída do Billy, což některé zákazníky překvapilo 🛒😯

V úterý jsme si užili pětinásobnou oslavu narozenin – Aničky, Emilky, Maxíka a obou Olíků. Přípravy oslavy šly hladce, a pak jsme si parádně pochutnali na dortech i zmrzlinách. Děti si oslavu užily.

Ve středu a čtvrtek jsme se přenesli zpět na póly. Stejně jako tučňáci jsme nosili vajíčka na nohou, zkoušeli jsme pak i nové inovativní způsoby, jak jinak bychom mohli vejce nosit. Učili jsme se básničku Tučňák, viz obrázek níže. Tučňáka jsme poznávali i po hmatu. V centrech jsme tučňáky malovali, tvořili nalepením natrhaných papírů, vyráběli z ruliček, skládali ze stavebnice PIXIT, doplňovali písmena do nápisu TUČŇÁK a vyhledávali jsme písmena, která v tomto slově jsou, v písku jsme hledali tučňáky a jejich čepice a potom je přiřazovali k sobě dle barev, vybarvovali jsme barevnou posloupnost tučňákových korálků, skládali hudbu pro tučňáka, stavěli opičí dráhu pro tučňáka nebo nebo jsme programovali včely, aby došli k tučňákovi. Dětem se práce moc dařila a jak sami hodnotily, tak se jim to téměř všem povedlo k jejich spokojenosti.

Naše báseň:

Příští týden 28. 2. nás čeká akce Zdravé zoubky – nezapomeňte si přinést zubní kartáček. Předškoláci budou mít ve čtvrtek další primární prevenci. Obě akce jsou v dopoledních hodinách v prostorách školky.

Příští týden ještě omluvenky dle stávajícího systému – tedy přes webové stránky a od pátku přecházíme na aplikaci Naše MŠ. Všichni již máte svoje přístupové kódy, tak snad všem aplikace funguje.

Jinak chceme moc pochválit děti ♥️, jak jsou úžasné a že mají pochopení. Bylo teď hodně změn a všechno zvládají fantasticky. Ohlasy na přestavbu třídy jsou od nich pozitivní. Máme zrušené zařazování do center pomocí červených značek s obrázkem. Teď se zařazují s fotkou, takže mají už jen jednu jedinou “značku” tedy svojí fotku. S tou si ráno jdou hrát do centra, v kruhu si potom řekneme, jaká centra budou otevřena pro práci v nich a děti se rovnou rozhodnou a spolu s fotkou půjdou pracovat. Nově máme i centrum IT, kde je k dispozici interaktivní tabule, a programovatelné včelky Bee-bot a robot Botley.

Přejeme hezký víkend všem a marodům brzké uzdravení.

Lucka, Naty a Jíťa

PS: Nabízíme možnost individuálních schůzek, kdo by měl zájem. Doporučujeme hlavně předškolákům, ale vhodné je to pro všechny, kdo cítí, že je potřeba si společně říct více a v klidu. Termín a čas domluvíme individuálně.