Moje maminka je nejkrásnější…

Milé maminky dětí z veverek,

oslovujeme přímo Vás, jelikož celý týden se nemluvilo o nikom jiném. Děti na Vás každý den vzpomínaly. Nejprve jsme se snažili všechny maminky pojmenovat. Pro někoho to bylo obtížnější. Nápomocná otázka „A jak říká tatínek mamince?“ nám ke jménu moc nepomohla. Předškoláci dokázali maminky pojmenovat bez problémů. Poté jsme mluvili o tom, co mají maminky nejraději, jaké jsou a především co děti dělají se svojí maminkou nejraději. Velice často se nám opakovaly hry a pobyt venku. Ale když padla otázka na to, s čím mamince doma pomáháme, to už bylo pro děti složitější. A teď otázka pro vás. Jak děti zapojujete do chodu domácnosti? Mají již své povinnosti? Předškolní věk je ideální doba na zavedení pravidelných domácích úkolů. Každý má v domácnosti svoji roli a s tím jsou spojené i povinnosti.

V centrech aktivit (dramatika) si děti vyzkoušely jaké je to starat se o miminko, pomáhat s pletím záhonu, vařit, uklízet a prát prádlo. V ateliéru a dílně pro vás celý týden chystaly překvapení. V hudbě a dramatice se naučily básničku a písničku k vašemu blížícímu se svátku – video v galerii.

Primární prevence pro předškoláky nám připomenula „Víte, kdo je nejdůležitější na světě?“ Jak se mít dobře, aneb jak se o sebe starat. Primární prevence bude ještě čtyřikrát v dopoledních hodinách. Termíny a názvy dalších lekcí na nástěnce.

Společně s dětmi se připojujeme s přáním všem maminkám. Na nástěnce máte čtyři důležité citáty, které si nezapomeňte neustále připomínat. Krásný víkend a vše nejlepší.

Míša, Saša, Lenka a Lenka