Objevujeme svět

Milí rodiče,

v týdnu jsme s dětmi dál objevovali svět. Tentokrát jsme podrobněji prozkoumali Asii. Povídali jsme si o dechberoucích Himalajích. O tajemném Tibetu děti shlédly krátký dokument. Společně jsme obdivovali nejen meditující mnichy, ale také tibetské mísy. Meditace děti zaujala natolik, že jsme ji během týdne několikrát s nadšením vyzkoušeli.
Jelikož nám počasí bylo v týdnu nakloněno, využili jsme toho, a téměř všechen čas jsme trávili na školní zahradě. Děti se doslova vyřádily při vodních radovánkách. Dále také probíhají přípravy na úterní ples. Děti pilují svá vystoupení a jsou opravdu každým dnem šikovnější. Máte se určitě na co těšit!

Občas se, bohužel, i mezi námi kočičkami objeví nějací ti tygři. A proto, jsme si během týdne několikrát opakovali a připomínali pravidla slušného chování ve školce. Připomněli jsme si důležitost kamarádství a co to znamená soudržnost. Chtěly bychom vás, rodiče, požádat, ať tyto životní postoje dětem připomínáte také. V budoucnu to jistě vaše ratolesti ocení.

Prosíme o důkladné přečtení informací k plesu. V úterý, v den konání plesu, se z důvodu přípravy zahrady na slavnostní údalost, nepůjde ven. Doporučujeme, pokud můžete, vezměte děti ještě před plesem domů nebo ven. Pro některé děti může být čekaní na odpolední program náročné.

Prosíme o vyrobení kočičí masky, kočičí škrabošky nebo kočičích uší. Důležité je, aby šly masky jednoduše nasadit a sundat. Prosím, vyrobené masky přineste do školky nejpozději v pondělí. Oblečení na ples pro mladší děti i předškoláky: kluci – bílá košile a džíny, holky – bílé tričko a džínová sukně.

Děkujeme za spolupráci a moc se na vás těšíme v úterý.
Jana, Anet, Jíťa