Jedl jsem, snědl jsem

Milí rodiče,

námětem tohoto týdne nám byla pohádka O Otesánkovi. V ranním kruhu jsme si pohádku dramatizovali. Děti rozvíjely pozorné naslouchání, paměť a slovní zásobu. Zeptejte se jich, zda si pamatují, co všechno Otesánek snědl. Také získaly nové poznatky o zdravé výživě, roztřídily potraviny na zdravé a nezdravé, a společně jsme si uvědomili význam pitného režimu.
V centrech aktivit tvořily Otesánka, vybarvily ho a vyplnily mu břicho vším, co by ještě mohl sníst (vystříhané potraviny z letáků). Skládaly a lepily rozstříhané obrázky, stavěly cestu se všemi předměty, které provázejí pohádku, obtiskovaly dřevo do písku a zkoumaly jeho strukturu, objevovaly vlastnosti dřeva pomocí lupy i přikládaly tvary do předem značených obrysů.
Ve čtvrtek jsme si užili naši první narozeninovou oslavu. Děti oslavencům zazpívaly písničku, popřály jim a v centrech aktivit jim postavily trůn, ozdobily připravenou maketu dortu, vytvořily přání a vyrobily ovocný dort a jednohubky. Na závěr jsme pak vše ochutnali, zatancovali si a zazpívali. Všem rodičům, kteří se zapojili do spolupráce s přípravou oslavy, moc děkujeme.

Příští týden ve čtvrtek nás čeká návštěva solné jeskyně.

Připomínáme, že naše školka se zapojila do soutěže s Pribináčkem, díky které bychom mohli vyhrát mnoho zajímavých cen, a proto bychom Vás chtěli požádat o přinesení čistých obalů značky Pribináček, budeme z nich tvořit umělecké dílo 🙂

Krásný víkend přejí Anet, Jana, Jíťa a Pája