Naše třídní pravidla

Milí rodiče,

přinášíme vám páteční zprávu třídních zážitků. Máme velkou radost, že i letos adaptace malých dětí proběhla hladce a mezi dětmi se vytvořila parta skvělých kamarádů. Během řízených činností se stále zaměřujeme na to, aby se děti poznávaly, vytvořily si mezi sebou pěkný vztah a chovaly se k sobě kamarádsky. Pomáhají nám k tomu třídní pravidla, která si s dětmi společně tvoříme a vymýšlíme.

Protože někdo je víc malíř a někdo zase víc hudebník, zaměřili jsme se také na to, aby si děti vybraly taková centra a činnosti, které je nejvíce naplňují. V centru Ateliér si děti přiblížily práci se štětcem, v centru Dílna zase zatloukaly hřebíčky. Kdo chtěl, vyzkoušel si i stříhání a lepení v centru Manipulační hry. Nejoblíbenějšími centry byly určitě, Domácnost a Pokusy a objevy, kde si děti osvojovaly košťátkové pravidlo. To jsme si názorně ukázali i venku, když jsme s dětmi vyrazili na vycházku po okolí Barrandova a trénovali tak na naší první návštěvu solné jeskyně. Cestou jsme viděli, jak to vypadá, když si po sobě někdo neuklidí a věci zůstanou, jen tak pohozené. Kromě chůze ve dvojicích se děti také proběhly. Vyzkoušeli jsme si tak rozdíl mezi chůzí pomalu a rychle a osvojili si tak naše želvičkové pravidlo.

Nejvíce jsme určitě využili pusinkové pravidlo a našich pár kouzelných slovíček, které se staly součástí našeho každodenního přivítání. Společně s míčem “Ahoj” jsme si ověřili, zda si už pamatujeme všechna jména a slovíčka, jako “děkuji” a “prosím” se děti učily používat například i v centru Dramatiky, kdy si hrály na prodávání.

V rámci přípravy do školy jsme trénovali určování první hlásky ve slově a grafomotorické cvičení. Příští týden budeme v pravidlech pokračovat a zaměříme se na to, jak se k sobě chováme.

V pondělí nás čeká první narozeninová oslava a ve středu návštěva solné jeskyně. Prosíme, aby děti měly s sebou pití a na výměnu ponožky. Děkujeme!

Krásný víkend přejí Verča, Terka a Janička