Do všech koutů zajdi…

…něco žlutého, modrého, červeného, zeleného najdi. Proč tyto barvy? Zeptejte se dětí. Věříme, že vám snad už všichni odpoví. Celý týden jsme se věnovali barvám jednotlivých tříd a jejich názvům. Každá třída je pojmenovaná podle nějakého zvířete. Říkanky spojené s pohybem nám pomáhají vše si lépe zapamatovat. Školku jsme si postavili z kostek a plyšových zvířat. Děti malovaly barvy tříd na papír, papír trhaly, mačkaly a lepily. V postavené školce si předškoláci procvičili pojmy nad, pod, vedle… Kočky děti malovaly a stavěly z dřívek. V dílně a v ateliéru motaly klubíčka pro koťata. Žáby a želvy vznikly otiskem ruky na papír, stříháním a lepením, ale také pomocí skořápky z ořechů. V hudbě se hrálo na nástroje, říkanka o želvách se zrytmizovala a nakonec i zpívala. Malé veverky v rámci centra pokusy a objevy všechny třídy navštívily. Nejvíce se jim líbilo v želvičkách, kde byla živá želva. Podívaly se také do kuchyně a kanceláře. Ve sborovně si dokonce vyfotilily své ruce na velké kopírce. Také jsme připravovali třídu na páteční narozeninovou oslavu. Stavěl se trůn, vyráběla se přání, zdobil se dort. V pátek pak už jen v domácnosti vznikly pomocí krájení i napichování jednohubky ze sýra a ovoce a mohlo se slavit.

Každý den chodíme ven, kde si dětí užívají především volnou hru. Pilně trénujeme samostatnost dětí, převlékání, obracení věcí na líc, obouvání, smrkání, mytí rukou… Pro některé děti jsou tyto činnosti stále dost náročné, znovu vás tedy žádáme o spolupráci. Tyto činnosti jsou podmínkou pro přijetí dětí do MŠ, učitelky mají pouze dopomáhat. Rády pomůžeme, ale věřte, že není v našich silách všechny děti obléknout, znát jejich oblečení i různorodé požadavky. Procvičujte tedy vše také doma, jedině tak docílíme samostatnost dětí. U některých dětí je vidět už velký pokrok. Děkujeme.

Užijte si krásný (snad) slunečný víkend Saša, Míša, Lenka a Lenka

PS. Děkujeme za donesené věci na narozeninovou oslavu. Prosíme vás, kdo má zájem o vyšetření očí a focení napište se a zaplaťte ve třídě. (mějte přesnou hotovost, děkujeme)