Podzim klepe na dveře ve strakaté zástěře

Ahoj Veverky.
Příroda se začíná barvit do strakaté zástěry, ptáci odletěli do teplejších míst a zvířata se začínají chystat na zimu. S dětmi jsme pozorovali změny na naší zahradě a v blízkém lese na kraji Prokopského údolí. Ve středu nás přivítala ranní mlha, kterou jsme pomocí básničky rozpárali a odpoledne se už na nás usmálo sluníčko.
V pondělí jsme v solné jeskyni podpořili imunitu a v pátek vyrazili do lesa. Zdolávali jsme různé překážky, běhali a skákali, podlézali a přelézali kládu a procvičovali chůzi po schodech.

Na přání dětí (někteří z vás navštívili ve svátek zoo park) se téma přehouplo do světa zvířat. A jako první zvíře se nám představila jak jinak – VEVERKA. Společně jsme zdramatizovali pohádku o lakomé veverce. Naučila nás, co je to chamtivost a jak je důležité se podělit s ostatními.
V hudbě se zpívala písnička o veverce Čiperce.
https://www.youtube.com/watch?v=xohpHvl-9ts
V dílně se dotvořila veverka pomocí papírových koleček, kladívka a hřebíčků. Matematické dovednosti se zdokonalovaly v kostkách a při ranních úkolech. V knihovně nás veverka zmátla, jelikož se schovala do mnoha knih a nebylo vždy jednoduché ji vypátrat. Podporujte doma vyhledávání v obrázkových knihách doplňujícími otázkami a samostatným vyprávěním dětí (předškoláci). Obrázek k tématu ve fotogalerii.
„Co je na obrázku, jaká vidíš zvířata, co dělají děti v lese, kolik je na obrázku zvířat, jaké zvíře je nejmenší, největší, jak se děti v lese chovají, kde je veverka, kde asi bydlí,…?“

V příštím týdnu se vydáme objevovat podzim v celé jeho barevné kráse. Možná objevíme i nějaké další lesní zvířátko. Užijte si víkend a dívejte se kolem sebe. Podzim už klepe na dveře ve strakaté zástěře.

Míša, Saša, Lenka a Lenka