Lidské tělo

Milí rodiče,

jak již víte, tento týden naši školku navštívila sanitka s pacientem Pepíkem, a tak jsme si v rámci tématu povídali trošičku více o lidském těle. Děti byly plné dojmů a zajímaly se hlavně o to, jak funguje náš mozek. Společně jsme se v kruhu naučili básničku „Moje tělo“ a abychom co nejlépe pochopili, jak naše tělo mozek řídí, zahráli jsme si několik her. Procvičili jsme si hlavně krátkodobou paměť, představivost, zrakové a sluchové vnímání. Nejvíce děti oslovilo určitě centrum Voda a písek, kde měly k dispozici sluchové pexeso a hledaly k sobě vodu a písek.  Ukázalo se, že téma je pro děti náročné a je třeba se zaměřit na každý smysl zvlášť, proto se tématu budeme věnovat i příští týden a to hned v pondělí v rámci našich narozenin. Moc se těšíme na všechny oslavence Járu, Vojtíka Z., Leničku, Samuela a Valinku.

V centru Ateliér tento týden děti malovaly hlavně dle své představivosti a vyšly z toho opravdu krásné obrázky.

V centru Manipulační hry děti přiřazovaly obrázky ke správnému smyslu. Při výrobě stetoskopu  pracovaly také s alobalem a nůžkami.

V centru Pokusy a objevy děti měřily svou výšku, kterou si zapisovaly a zjišťovaly, kdo je z nás největší a kdo nejmenší.

V centru Knihy a písmena děti vyhledávaly informace o mozku a smyslech pomocí Albi tužky. V rámci zrakového vnímání si hrály na doktora a hádaly nebo opisovaly ukázaná písmenka.

V centru Kostky měly děti k dispozici předlohy s postavenými kostkami, které zpaměti následně stavěly.

V centru Písek a voda děti podle sluchu zjišťovaly, kde je voda a písek.

Příští týden se na vás budeme těšit na individuálních schůzkách a na brigádě s rozsvícením stromečku.

Krásný víkend vám přejí Verča, Terka a Janička