Už vím, jak bacit bacila.

Ahoj Veverky,
zdravíme všechny kamarády kteří si s bacilem nedokázali poradit, i když dobře věděli, jak na to. V minulém týdnu se děti naučily jak s bacilem bojovat a jak se mu ubránit. Od úterka bojujeme všichni. Snažíme se teple oblékat, často si umývat ruce a jíst a ochutnávat dostatek vitamínů.
Rozpoznávali jsem různé druhy čepic, porovnávali velikost, materiál, barvu a způsob použití. Zahráli si na detektiva – kam se čepice schovala, komu čepice patří a jak čepice vypadá? Oblékli jsme kamaráda do teplých věcí a zopakovali si posloupnost při oblékání. Starší děti určovaly počet slabik ve slově a počáteční písmena. Kulicha jsme vytvořili ze zbytku látek a šálu postavili v kostkách.
Povídali jsme si a skládali lidské tělo, postavili časti kostry z písku a zapojili všechny naše smysly. Víte kolik a jaké má člověk smyslové orgány? Co dokážeme rozpoznat čichem, chutí a sluchem? Přiložený pracovní list vezměte s sebou na vycházku a pokuste se vyhledat. Smyslové orgány můžete vytvořit z modelíny a číst pomocí obrázků stejně jako my.
Náš jazyk dokáže různé věci. Zkoumali jsme co náš jazyk umí, jak se dokáže v pusince pohybovat a jaké rozeznává chutě.
Celým týdnem nás provází příprava na advent. Zdobíme okna a třídu, vystřihujeme a nalepujeme vločky, hrajeme na hudební nástroje a zpíváme koledy. Děkujeme za vybavení dílničky novým materiálem a za zapůjčení dřívek k rytmizaci písniček.
Zítra ve 14 hodin se sejdeme na zahradě. Po práci v podobě hrabání listí se můžete těšit na poslech a zpívání koled, opékání vuřtů a rozsvícení nového vánočního stromu. Prosíme, pokud máte hrábě k zapůjčení ostatním, vezměte je s sebou. Děkujeme a těšíme se na společně strávené odpoledne.
Míša, Saša, Lenka a Lenka
PS: V příštím týdnu se můžete těšit na setkání s Mikulášem, čertem a andělem. Většina dětí byla pro stavbu pekla a převleky čertíků, proto prosíme připravujte s dětmi kostým na pátek 3. 12. 2021.