Adventní čas

Milí rodiče,

minulý týden jsme na podzimní brigádě společně s vámi rozsvítili náš nový vánoční stromeček a v neděli rozsvítili první svíčku na adventním věnci. Především bychom chtěli moc poděkovat vám rodičům a dětem, kteří nám přišli pomoct uklidit zahradu a panu Kyselovi, že nám zahrál na klávesy při společném zpívání koled. Přálo nám počasí a při tak hojném počtu byla zahrada velmi brzy uklizená.

Vnímat časové pojmy je pro děti velice náročné, a tak jsme se na to v průběhu týdne zaměřili. Využili jsme všechny pomůcky, které jsme společně s dětmi postupně vyrobili, jako například narozeninový a adventní kalendář. Před Vánoci je tradicí, že nás ve školce navštíví Mikuláš s čertem a andělem. Letos tomu nebylo jinak a moc nás mrzí, že nás bylo tak málo. Věříme, že se nás sejde více alespoň na vánočním obědě 21.12.  

Jak si děti představují čerta nám pomohla ukázat koláž, kterou jsme společně vytvořili. Děti zapojily svou fantazii a využily všechno, co je napadlo. Při společném hodnocení jsme zjistili, že nejlepší je, když všichni spolupracujeme a pomáháme si navzájem.

V závěru týdne jsme se podívali do knihy hříchů a zpytovali jsme svědomí. Co se nám ve třídě daří a nedaří? Zasloužíme si nadílku?  Za co bychom se pochválili? Co se mi nejvíce daří? Své přednosti děti předvedly také v rámci center aktivit.

Děkujeme vám za přípravu masek a převleků, pohoštění pro děti a maminkám z Rady rodičů za připravené mikulášské balíčky.

Krásnou adventní neděli vám přejí Verča, Terka a Janička