Vánoce jsou, věř mi, skoro přede dveřmi.

Milí rodiče,

celý týden byl o povídání, těšení se a čekání na Vánoce. Zjistili jsme, že nejdelší čekání je na to, na co se nejvíce těšíme. Na maminku, na dárek, na babičku, na dovolenou u moře, na kamarády, a teď právě na Vánoce. Některé čekání je dlouhé jako dlouhá cesta. Jaká cesta může být, jsme zjistili nejen povídáním, ale také posíláním ruličky papíru, skládáním cesty z kostek, malováním na papír, do písku a pomocí hry pixit. Že jsou cesty rovné, hrbolaté, široké, úzké jsme si ověřili při vycházce. Cesty mohou být pro někoho také náročné, třeba z kluzkého kopce pro mladší děti. Starší děti dokázaly vymyslet jak mladším kamarádům pomoc. Bylo moc hezké situaci pozorovat.

Kalendář nám pomohl spočítat kolik ,,školkových dnů” nám ještě zbývá do Ježíška. Děti si osvojovaly dny v týdnu, počítaly, porovnávaly. Kalendář s úkoly jsme si také vyrobily. Jak moc se děti na Ježíška těší jsme zjistili nejen povídáním, ale také pomocí židličky. Při této aktivitě jsme procvičovali prostorové pojmy. Na, pod, za, vedle… Geometrické tvary a magnetické tabulky posloužily jako plech a cukroví. Počítalo se, určoval se druh a barva cukroví. Aktivitu zakončila pohybová hra na cukroví (obdoba hry rybičky rybáři).

Čekání nám zpříjemňuje vánoční stromeček, barevná světýlka, adventní věnec, dárečky z kalendáře a ve čtvrtek i sníh. Hudební hrátky s vánočními koledami, které nám v centru hudba vedla maminka Martínka. Za jeho vedení moc děkujeme. Dík patří také tatínkovi od Míši, který nám zakoupil a usadil vánoční stromek. Pokud by někdo chtěl, v příštím týdnu pomoc v centru domácnost s pečením cukroví, budeme rádi.

Co u vás doma? Už se také chystají Vánoce? Prosíme, zastavte se, nespěchejte, užívejte klidné předvánoční dny. Uklízet, mýt okna můžete v létě. Ať jsou vzpomínky na Vánoce jen ty hezké. Cukroví i dárky stačí v malém množství. Důležitější je společně strávený čas.

Saša, Míša, Lenka a Lenka

PS: V pondělí nás navštíví divadlo, prosíme dejte dětem vhodné oblečení, vedeme tím děti ke společenskému chování. Děkujeme

Od paní Dudkové jsme dostali na pátek pozvánku na koncert do mateřského centra na Barrandově. Plánujeme jít s našimi předškoláky z veverek. Koncert je v dopoledních hodinách. Mladší děti zůstanou ve školce. Prosíme i na tuto akci vhodné oblečení.