Když zavoní cukroví.

Milí rodiče,

na adventním věnci už nám hoří druhá svíčka a všichni dobře víme, že jsme zase o krůček blíž ke Štědrému večeru, na který se všichni moc těšíme. A tak jsme týden začali povídáním si o adventním věnci. Proč se vyrábí, kolik potřebujeme svíček? A co na jeho výrobu potřebujeme? Věnce jsme vyráběli za pomocí jehličí a svíčky nám tentokrát představovaly barevné kostky. Důležité ale bylo dodržet správné pořadí barev kostiček podle předem postavené předlohy.

V úterý jsme si zase “připravili těsto na perníčky”, a to pomocí masáže vlastního těla. Těsto jsme pořádně promíchali, propracovali a nechali uležet. Už jsme se chystali na vykrajování, ale chyběla nám vykrajovátka, která se nám nakonec podařila objevit pod hmatovou dekou. A co se stalo? Upečené perníčky se nám rozutíkaly po celé třídě. A tak je děti hledaly, přiřazovaly ke správnému tvaru formičky a počítaly. Určovali jsme, kterých perníčků jsme “upekli” nejvíce / nejméně / stejně.

Ve středu jsme se opět vydali do solné jeskyně.

No a protože na Vánoce zdobíme stromeček, dalším dnem nás provázel příběh “O zvědavém lišákovi a stromečkách v lese”. Hlavní postavička, kouzelná šiška Šiškoun, nám pověděla, jak vlastně stromy rostou, jaké druhy v lese najdeme, jak se jmenují plody stromů. Navíc nás seznámil s pojmem “Lesní školka”. Pak jsme si opět vyzkoušeli práci ve skupinkách, kde děti z přírodnin vytvářely strom. Stromeček jsme si pak také společně koupili a ve třídě i ozdobili.

V pátek jsme si v rámci tělocviku např. “zakoulovali” a “upekli” vánočku.

V pondělí nás čeká divadelní představení, a tak prosíme, aby děti přišly v oblečení vhodném do divadla.
Moc děkujeme.

Příští týden se na vás těší Terka, Verča, Janička