Mámo, táto, mám kašel a rýmu…

Školkový moribundus
Školkový moribundus neboli školková rýma je způsobena zlým šotkem Smrkáčem. Ten přebývá v každé mateřské škole a je opravdu dobře ukrytý! Nikdy ho nikdo neviděl, ale víme o něm všichni. Je to velmi záhadný tvor.
A co tento neřád způsobí?
Dokáže běžné alergické rýmy, které jsou zpravidla průhledné, mávnutím proutku přeměnit na rýmu žlutou a někdy dokonce zelenou. Občas zařídí také to, že dětem nestačí na smrkání ani jedna krabice kapesníků! Po opuštění školky však kouzlo přestává působit, funguje pouze v mateřské škole. Za vrátky školky a v domácím prostředí děti ve většině případů cítí úlevu a příznaky školkového moribundu opět zmizí. Dítě tím pádem “může” další den opět do školky, kde se k jeho smůle vyskytuje zase ten zatracený šotek.
Opravdu za to může šotek?

Milí rodiče,
vzhledem k narůstajícím počtům respiračních onemocnění, vás opakovaně žádáme, abyste do školky vodili pouze zdravé děti. Děti s rýmou či kašlem do školky opravdu nepatří. Školní řád tato pravidla jasně určuje. Pedagog je v takových případech oprávněn dítě do školky nepřevzít.
V případě, že se zdravotní stav dítěte zhorší až ve školce, může pedagog telefonicky vyzvat rodiče, aby si svou ratolest vyzvedl a poskytl ji řádnou domácí či lékařskou péči. Začínají se množit případy docházky zcela evidentně nemocných dětí. Proč je nemocným dětem doma lépe než ve školce určitě nemusíme zmiňovat.
Předem vám děkujeme za ohleduplnost vůči zdravým dětem i paním učitelkám. Určitě se shodneme, že si chceme vánoční čas užít se svými rodinami ve zdraví.

Děkujeme!
Tým MŠ