Vánoční stromeček zavoněl v pokoji

Milí rodiče,

Vánoce už jsou skoro za dveřmi a my pokračujeme s přípravami. Učíme se a zpíváme různé koledy, vyrábíme vánoční dekorace a dárečky pro rodiče a nemůžeme se dočkat, kdy už to všechno vyvrcholí a my se společně sejdeme u jednoho stolu a oslavíme vánoční den. A co jsme ještě dělali? Pověsili jsme vlastnoručně vyrobený adventní kalendář, ozdobili jsme vánoční stromeček, vykrojili, upekli a slepili linecké cukroví a zažili jsme s dětmi dojemné chvíle při pouštění lodiček. Děti si poslechly příběh o narození Ježíška, který přikládáme níže. Kde se narodil Ježíšek? Jak se jmenují jeho rodiče? Co je kometa? Jak se říká dřevěnému korýtku? Jaké dary dostal Ježíšek? Jak se jmenují Tři králové? Kudy putovali? Jak dlouho jim cesta trvala? Zeptejte se dětí…
Děkujeme rodičům za přinesená jablka, která si děti podle vánočního zvyku v ranním kruhu rozkrojily.
V centrech aktivit děti připravovaly cukroví, krájely jablka na křížaly, roztloukaly ořechy, malovaly betlém, tvořily šupiny štědrovečernímu kaprovi a pomáhaly s dekoracemi ve třídě.
Ve čtvrtek jsme si užili poslední návštěvu solné jeskyně. Děti předaly paní recepční přání a ozdobu, které vyrobily a také, na trhu společně koupenou, láhev vína a jmelí.
V pátek si děti postavily překážkovou dráhu dle své fantazie. Nechyběla lavička, tunel, trampolína, most, žíněnky a kolotočka.

V úterý nás ve třídě čeká vánoční dopoledne, proto je nutné ,,oháknout se” do slavnostního.

K nazdobenému stromečku, připravenému betlému a adventnímu věnci nesmí chybět ani voňavé cukroví. Děti se na společnou ochutnávku už moc těší. Cukroví je možné přinést už v pondělí. Předem moc děkujeme.

Přejeme krásný předvánoční víkend při poslední zapálené svíčce.
Anet, Jana a Jíťa