Olympiáda ve finále.

Milí rodiče,

naše olympiáda se dostala do samotného finále. Počasí nám přálo, a tak jsme hodně sportování přesunuli ven. Hokejem, v upravené formě, jsme začali při pondělním výletě. Místo hokejek dětem posloužil klacek, puk nahradila šiška s kůrou. (Vše jsme našli cestou v lese.) Běh v přírodě se podobal běhu na lyžích a závodu ve slalomu. Cestou jsme v lese poslouchali probouzející se přírodu. Následující dny se povídalo o sáňkování, bobování a curlingu. Stavěli jsme kopec a děti po něm jezdily, koulely sudy, vymýšlely jak nejlépe se pojede. Dráhu pro sáně a boby stavěly z kostek a vymýšlely z ruliček. (Z té měly největší radost.) V dílně a v pokusech vznikly boby. (Posloužily kelímky a tvořítka na led.) ,,Zmrzlý stadion” z minulého týdne umožnil dětem hrát stolní hokej, stejně tak jako nový průhledný stolek a magnety. V pokusech jsme vyzkoušeli ,,lanovou dráhu” z balonků. Radost dětí byla opravdu veliká, tuto činnost, ale i hokej, si děti přenesly také ven. Curling byl posledním sportem, o kterém jsme si nejen povídali, ale také si ho v upravené formě zahráli. Ve čtvrtek jsme si zopakovali, co vše o olympiádě a sportech víme. Děti vystoupaly na stupně vítězů, dostaly medaile, diplomy a poslechly si státní hymnu. Uhasili jsme olympijský oheň a slavnostním ceremoniálem olympiádu ukončili.

Od příštího týdne se budeme věnovat povolání, kdyby nám někdo chtěl o své práci přijít popovídat, ukázat svou práci v některém centru aktivit, budeme rádi.

Všem přejeme krásný víkend, a vám, kdo odjíždíte na prázdniny na hory, hodně sněhu, všem ostatním pak plný pytel pohody a dobré nálady.

Saša, Míša, Lenka a Lenka

PS: Prosíme o vyplnění zájmu o letní prázdniny. Nejpozději do 18.3. (Tabulka ve třídě.) Pro přihlášení do ostatních školek (termíny budou po obdržení z MŠ vyvěšeny na nástěnce) si musíte u nás vyžádat kopii evidenčního listu a potvrzení od lékaře. Dítě je potřeba osobně, v době jejich zápisu na letní provoz, zapsat.

Jak již bylo zasláno, blíží se zápisy dětí do ZŠ, prosíme o doplnění kdo bude žádat o případný odklad, abychom vašemu dítěti drželi místo v MŠ.

V případě dlouhodobé absence nás o výše uvedeném prosím kontaktujte. (Buď telefonicky nebo sms.) Děkujeme.