Do zahrádky přišlo jaro

Milí rodiče,

cílem tohoto týdne bylo seznámit děti s jarními květinami a prací na zahradě, dále poznávat a pozorovat probouzející se přírodu a prohlubovat a podporovat kladný vztah k přírodě.

Děti se naučily básničku s pohybem o příchodu jara, zkuste si ji zarecitovat i doma:)

Do zahrádky přišlo jaro, copak se tam asi stalo? Rozkvetly nám kytičky, narcis, krokus, kočičky. Včelička k nim právě letí, podívejte, tamhle, děti.

V ranním kruhu jsme si povídali o jarní květeně. Jaro jsme společně přivítali a otevřeli klíčem. Zkusili jsme přivonět k různým jarním květinám. Děti popisovaly barvu, tvar, velikost a hledaly jarní rostliny nejen na výukových kartách, ale také na školní zahradě. Zjistily, že tam roste sedmikráska, ladoňka i pomněnka. Květiny děti tvořily i z barevných dřívek. Video přikladáme níže:)

V centru Písek a voda děti hledaly ztracené klíče, v Manipulačnich hrách děti uzlíkovaly jarní počasí, ale doporučujeme zaměřit se na uzlíkování i doma. V Domácnosti malí zahradníci sázeli ječmen a v Knihách a písmenech děti procvičovaly písmena i zrakové vnímání při skládání rostlin. Odvážní průzkumnici se v Pokusech a objevech zaměřili na zkoumání rostlin na obrázcich. Využili k tomu různé didaktické materiály a encyklopedie. V Ateliéru se rozvíjela jemná motorika při tvorbě kočiček. Děti v centru Kostky vytvořily společně růži a v Dramatice si zahrály jarní kolektivní hru Doble.

Ve čtvrtek se konala oslava narozenin. Dle reakce dětí se prý moc vydařila a už se těší na další 🙂

V pátek jsme se věnovali tělocviku. S dětmi jsme pořádně protáhli těla v doprovodu hudby, potrénovali jsme různé druhy běhu, zaskákali jsme si v rytmu bubnů a nakonec jsme relaxovali za zvuku šumicího moře.

Příští čtvrtek k nám do školky přijede divadlo. Společenský oděv nutný!

Krásný víkend přejí Anet, Jana a Jíťa