,,Přišel jsem k Vám na koledu pro vajíčka,

dejte prosím aspoň jedno do košíčka. Uplet jsem si na pomlázku něco z proutí, to mám na lakomý holky ať se kroutí. “

Ahoj Veverky,
na začátku týdne se MORANA pustila po vodě a odnáší nám zimu pryč. Vypadá to, že soupeří s jarem, ale už nemá moc síly. Zima se tak objevuje už jen po ránu. Odpoledne chceme svléknout zimní kabátky.

Do košíčku se nám podařilo vyrobit nejedno vajíčko. V průběhu týdne děti vyzkoušely:
– malování barvou a tupování na pouchy
– provlékání a šití na destičky – tvary
– omotávání bavlnkou
– natírání samolepem a sypání pískem
– malování lakem na nehty
– kreslení zmizíkem na inkoustová vajíčka
– zdobení ubrouskovou technikou
– klasické barvení v přírodních barvivech
– skládání kraslice z papíru
– omalovánky vajíček
– PEXESO kraslice
– hraní na vajíčko – chrastítka

K Velikonocům patří i dobré jídlo a konec půstu. S dětmi, i za pomocí rodičů, jsme připravili vajíčkovou pomazánku, upekli vajíčka z lineckého těsta a ozdobili dort na páteční oslavu narozenin. V kruhu se zpívala písnička ,,Přišel jsem k Vám na koledu”, hrály pohybové hry s vajíčkem, stavěly z dřívek kraslice a vyprávěl příběh o lakomé holce. Děti se svěřovaly s tajemstvím ,,Stalo se někdy že jste byly lakomé?” ,,Jak by se situace mohla vyřešit jinak?” ,,A jak je to s půjčováním hraček a dělením se o pomůcky ve třídě?” Pomlázka nám připomněla pravidlo HRAČKY SI PŮJČUJEME, S KAMARÁDY SE O VĚCI SPRAVEDLIVĚ DĚLÍME.

Páteční oslava narozenin se povedla. Ozdobili jsme dorty, namalovali přání, postavili trůn a ochutnali připravené dobroty jak sladké tak slané. Na přání oslavenkyň se hrály hry podle jejich výběru – převážně spojené s hudbou. Nezapomínáme ani na Brundu. Tentokrát si s námi zatancoval a dokonce i ochutnal ovocný dort.

Děkujeme maminkám za pomoc v centrech. Pokud by nám byl ještě někdo schopen o víkendu sehnat pár proutků k upletení pomlázky, předem děkujeme. V příštím týdnu se můžeme těšit na pondělní výlet, úterní návštěvu ZŠ, středeční divadlo v knihovně a pro některé děti i prodloužený víkend o čtvrteční velikonoční prázdniny.

Krásný víkend.
Míša, Saša, Lenka, Miluška a Pavla
PS: Lenka zdraví Veverky ještě z domova, ale v příštím týdnu se už pravděpodobně uvidíme.