Pozor děti! Červená!

Milí rodiče,

tento týden děti odstartovaly výletem do Areálu zdraví Velké Chuchle, přestože původní plán byl navštívit Prokopské jezírko. Děti však rozhodly, že chtějí opět na lanovku a plán změnily:-)

V úterý a ve středu děti pojmenovávaly dopravní prostředky a učily se znát jejich účel. Kde se pohybují? Na kolejích, kolejích, silnici, vzdušném prostoru, na vodě, pod vodou. Také si opakovaly pravidla bezpečného chování na ulici, procvičovaly si barvy semaforu pohybovou hrou a reakcí na smluvený signál. Zahrály si na vláček pohybovým vyjádřením písně z CD Jede, jede mašinka. Hrály sluchové pexeso Na dopravní prostředky (pomocí vysílaných zvuků dopravních prostředků se hledaly stejné dvojice dopravních prostředků). Rytmizovaly, hádaly dopravní prostředky, dramatizovaly píseň Kola autobusu.

V centru Dramatika děti poznávaly dopravní značky a řešily dopravní situace s naučnou hrou Dopravní výchova. V centru Domácnost děti kontrolovaly, zda nejsou nějaké hračky rozbité. V Ateliéru vytvářely horkovzdušné balony, v Kostkách z dřevěných kostiček budovaly ulici se vším, co k ní patří. V Pokusech a objevech vznikly vzory kol aut, které děti blíž prozkoumávaly. V Knihách a písmenech děti hledaly stejná razítka (písmena) dle vzoru a nechaly tak vzniknout slova, jak jinak než názvy dopravních prostředků. V Manipulačních hrách rozvíjely jemnou motoriku při trhání papíru a procvičovaly barvy na semaforu.

Ve čtvrtek proběhl program pod vedením Úřadu Prahy 5 se strážníky městské policie. Děti viděly výcvik policejních koní v praxi, ukázku policejního vozidla a motocyklu.

Dnes ráno, jako každý pátek, proběhl tělocvik. Děti si přály překážkovou dráhu, kterou si samy postavily i organizovaly.

Již minulý příspěvek informoval o tom, že děti navštěvují knihovnu v rámci vyšší podpory čtenářské pregramotnosti. K pátečnímu výběru knihy dětem vypomohla paní knihovnice. Následující dny budeme předčítat knihu Tik, Ťak Ťuk.

Příští týden bude ve znamení Dne otevírání studánek a v rámci tématu se chystáme v pondělí vyhledat studánku Stydlá voda a pramen Krajcperk, odchod je opět v 8:00. Nezapomeňte dát dětem značky, je to nutné i z důvodu evidence odpolední svačiny. Doporučujeme děti před výletem nastříkat sprejem proti klíšťatům a namazat krémem s UV faktorem. Nezapomeňte na batůžek s pláštěnkou a pitím.

Krásný víkend přejí Anet, Jana a Jitka

Dopravní výchova lišácké učení naučná hra v krabici 19x27,5x4cm