Najdi sám sebe.

Milí rodiče,

pondělní výlet nás tentokrát zavál do lesa, moc jsme toho sice nenachodili, ale o to více jsme si vyzkoušeli. Vytvořili jsme tři skupiny a pomocí větví a klacků postavili domečky. Kameny nám posloužily ke stavbě ohniště. Povídali jsme si o tom, jak oheň rozdělat a jak se bezpečně v jeho blízkosti chovat. Abychom si to vyzkoušeli v reálu, dorazili jsme na zahradu dříve. Oheň jsme chtěli rozdělat pomocí křesadla, zeptejte se zda se nám to povedlo. 🙁 Když už oheň, tak také nějaké to jídlo. Podle receptu jsme v sáčku smíchali z vody a mouky těsto na „motance”. Namotali ho na klacek a mohlo se začít opékat. Skoro všichni ochutnali. Zkusili jsme opéct i jablko, moc nám chutnalo.

V úterý jsme se pomocí naší knihy seznámili se zkratkou KPZ. Co to je? Co do ní patří? Co bych si do ní dal já? Co by tam určitě nemělo chybět, a kdy se taková krabička používá. Na zahradě jsme hledali rostliny, které se dají vyžít k jídlu a ošetření. Předškoláci nám připravili bojovku. Úkolem bylo vymyslet nejen trasu, ale i způsob značení. Domácnost využila mátu, zde vznikl lahodný nápoj. Mladší děti stavěly ohniště, tentokrát pomocí krychlí. Abychom se neztratili namalovaly děti pomocí voskovek a barev mapu.
O víkendu si jedu kurz přežití vyzkoušet na vlastní kůži, držte mi palce.
Středa patřila značení turistických cest. Značky se sestavily z různých materiálů, nakreslily a namalovaly a nakonec posloužily i ke svému pravému účelu. Zavedly nás k pokladu v podobě sladké odměny. Deštivý den nám pomohl k vyzkoušení vhodného oblečení do deště. Zkontrolujte dětem velikost holin. Některé děti zapomínají pláštěnku vyndat po výletě zpět do skřínky.
Zopakování důležitých telefonních čísel se hodilo na čtvrteční den s jízdní policií. Viděli jsme jízdní policii na koních, prohlédli si motorku a auto, dozvěděli se zajímavosti o povolání policisty.
Páteční cvičení se přeneslo opět ven. Podporujeme obratnost, fyzickou i psychickou zdatnost i manipulaci s různými předměty – obruče, švihala, míče. Právě manipulaci s míčem je třeba podporovat i doma. Vezměte s sebou míč na hřiště a trénujte hod na cíl, do dálky za hlavou a chytání.

V příštím týdnu se sejde několik akcí. V pondělí výlet, úterý oslava narozenin, středa Den dětí v zahradě. Těšíme se na veselý týden. Odpočiňte si a naberte sílu.
Saša, Míša, Lenka a Lenka
PS: V pondělí na výlet neseme dětem dobrotu my. Dárek z policejní akce. Do batohu prosíme jen pití, kapesníky a pláštěnku. A hlavně příchod do MŠ nejpozději v 7:55.