Veselý týden u Veverek

Ahoj Veverky,
pondělní výlet nás zavedl na cesty do okolí barrandovských ateliérů. Pozorovali jsme kulisy a vyprávěli si o pohádkových bytostech žijících v okolí hradů a zámků. Cestou jsme objevili sráz, který nám nabídl krásný výhled do Modřan, na tekoucí řeku, plující lodě, golfové hřiště atd. Pomocí hádanek jsme procvičili smyslové vnímání – zrak, sluch, čich i hmat. Při překonávání náročného terénu a na dětském hřišti jsme procvičili nejen fyzickou, ale i psychickou zdatnost. Na celodenním výletě ji budeme potřebovat.
Úterý a středa patřila dětským oslavám. Přichystal se dort, napsala a namalovala přáníčka, připravily dobroty – šlehačkový dort s mandarinkami, ozdobila třída a hrály se hry na přání dětí a oslavenců. S animátorkami z Hraj si jsme si užili perfektní dopoledne. Hodně se tančilo, pořádaly soutěže a společně jsme se podívali až do daleké Afriky.
Ve čtvrtek se Afrika prozkoumala zblízka. Zvířata z příběhu se stavěla v dílně, malovala a vyráběla v ateliéru a kreslila v knihovně. Objevili jsme zajímavosti ze světa zvířat a života v Africe. A to díky knihám a encyklopediím z naší knihovny. V pokusech se nám podařilo obarvit látky na oblečení, podobné tomu, jaké nosí africké děti.
Vzhledem k teplému a slunečnému počasí se velké množství aktivit přesunulo do zahrady. K hrám se využily především sportovní pomůcky, odrážedla, koloběžky, obruče a míče. Veselý týden si děti užily a těší se na nadcházející, plný dalšího dobrodružství.
Krásný víkend.
Míša, Saša, Lenka a Lenka