Červnové výlety Veverek

Ahoj Veverky.
Čas jak voda rychle plyne, že je červen dobře víme. A taky víme, že k blížícímu se létu patří výlety, turistika, pobyt venku a hry v zahradě. V pondělí nám ještě počasí dovolilo užívat si na dlouhé procházce přírody. Zastavili jsme se na obvyklých místech naší trasy. Prozkoumali jsme novou tramvajovou zastávku, rozestavěné domy na nově vznikajícím sídlišti a les u vstupu do Prokopského údolí. Cesta se plánovala za pochodu. Neznámá pěšina nás dovedla k zajímavým obrazům na kamenných blocích na začátku údolí. Stezka pokračovala lesem s náročným terénem až do zarostlého lomu. Informační tabule nám odhalily místo, kde kdysi bývalo moře. Po krátké zastávce se pokračovalo do Holyně a zpět na Barrandov. Navigace nám ukázala nejdelší letošní procházku a to 7,5 km.

Úterý patřilo dešti a tak nám nezbývalo nic jiného, než si sluníčko přivolat. Společně jsme zazpívali písničku ,,Voláme sluníčko” a postavili velké slunce z různého materiálu. V centrech se slunce malovalo, lepilo, stříhalo, stavělo a vyhledávalo v knihách a encyklopediích o vesmíru. Podařilo se. Středeční výlet se i díky počasí vydařil. Pláštěnky mohly zůstat v batohu a holiny se využily pouze při jedné aktivitě. Vyprávět si nechte od dětí. Jen napovíme, že vodní dům v Hulicích skrýval tajemství o nejednom vodním tvorovi. Už víme, jak na svět přicházejí žabky, jak se které jmenuje a jaký vydává zvuk.
Cestou zpět do Prahy jsme zastavili na krásném prostoru před ZŠ a MŠ ve Zruči nad Sázavou, jen pár kilometrů od nádrže Želivka. Vyzkoušeli jsme velkou i malou kuličkovou dráhu, využili herní prvky na místním hřišti, odpočinuli a posvačili v parku pod stromy. Cestou zpět některé děti usnuly a probudily se až těsně před školkou. Výlet jsme zvládli na jedničku. Děkujeme rodičům za pomoc v psychické ale i fyzické připravenosti dětí.

Závěr týdne patřil přípravám na ples. Zdobíme trika na veverčí vystoupení, zkoušíme a nacvičujeme koordinaci čtyř tříd, chystáme výzdobu zahrady. Prosíme o pomoc v přípravě pohoštění a doladění oblečení.
Občerstvení prosím přineste v úterý ráno! (ovoce a zeleninu omytou a nakrájenou, sladké buchty, koláče a slané pečivo především domácí výroby)
oblečení – předškoláci džíny/ džínové sukně a bílé triko a společenské oblečení na šerpování (šaty, košile)
– mladší veverky džíny/ džínové sukně

Pondělní výlet se ruší z důvodu generální zkoušky plesu.

PS: Děkujeme za vaše průběžné hodnocení na WhatsAppu. Velmi nás to těší. Zpětná vazba je pro nás důležitá. A proto vás chceme ještě jednou požádat o vyplnění zaslaného dotazníku. Zatím se nám jich vrátilo málo. Zde můžete svými odpověďmi vyjádřit, jak svou spokojenost tak i případné připomínky. Moc děkujeme.

https://forms.gle/MNKveVrtmBc2Zz8Y8

https://forms.gle/NFDAZRjHf56ji3Aj6

Přejeme všem klidný a slunečný víkend.
Míša, Saša, Lenka a Lenka