První narozeninový den, aneb babička Trnková se vrátila, ale …

trnky nám nedala, i když jich měla hodně. Jaká byla? Ptejte se.

Milí rodiče, pojďme, ale od začátku. Po pondělní návštěvě solné jeskyně nás v úterý čekal první narozeninový den. Začal již vaší spoluprací ve formě přinesených talířků, ubrousků a potravin k výrobě občerstvení. Děkujeme. Dále pak plněním ranního úkolu, kde jste společně s dětmi vymýšleli narozeninová přání. V ranním kruhu jsme si povídali o narozeninách, o tom, jací oslavenci jsou, co mají rádi, kdo je jejich kamarád. Počítali jsme a ukazovali si na prstech, kolik je dětem let a dali se do práce v centrech. V ateliéru se vyráběla přáníčka (skládalo se, lepilo, počítalo). V domácnosti se vařil pudink, děti počítaly piškoty a spravedlivě je dělily do misek. Mazali jsme rohlíky na jednohubky a již studený pudink ozdobili ovocem a šlehačkou. V kostkách zatím vznikl trůn pro oslavence. Donést, sestavit, ozdobit. Zdobení probíhalo také v manipulačních hrách, zde děti zdobily náš obří dort. Úkolem centra dílna bylo postavit slavnostní tabuli. V kruhu jsme si ještě před samým začátkem oslavy poskládaly ubrousky (to dětem ale ještě moc nejde, a tak až budete chystat třeba večeři můžete trénovat, a zároveň se ptát, jaké děti vidí geometrické tvary). Tanec v čepičkách odstartoval samotnou oslavu. Nechyběla ,,houpačka” pro oslavence, fontána, přípitek dětským šampaňským, pohybové hry s písničkami i pojídání dobrot. Celou oslavu jsme si moc užili. Takto podobně probíhá oslava každý měsíc, na každého kamaráda tedy dojde.

Středu jsme si užili všichni doma. Ve čtvrtek jsme se rozhodli pozvat ještě na návštěvu babičku Trnkovou a požádat jí tak o další trnky. Pro ostatní a na vaření. Prostě se zeptat, zda má, a rozdělí se. Babička přišla, ale jaké překvapení, nedala nic. Proč? Jaká tedy byla? Děje se to někdy i u vás doma? Máte tak téma třeba na večerní povídání.

Pátek patřil pravidelnému cvičení. Protáhli jsme celé tělo, a ještě se u toho zasmáli. Děti pohyb baví. Hýbejte se tedy i o víkendu. Jděte do lesa, na kolo na hřiště. Své zážitky můžete sdílet na WhatsAppu, a třeba se tak vzájemně inspirovat.

Hezký víkend Saša, Míša, Lenka a Lenka

PS: – ve středu 5.10. proběhne focení jednotlivců, prosíme o info, kdo nemá o focení zájem a kolik sad požadujete (viz leták na dveřích) – ve čtvrtek jedou předškoláci do Království železnice angličtina pro předškoláky bude každé pondělí po obědě (předškoláky po obědě vyzvedávejte tedy až ve 13hod.) První aj začne v pondělí 10.10.