Strašidla, bubáci, hejbejte se!

Milé kočičky,

přejeme krásný prodloužený víkend. A pokud jste si někteří z vás užívali prázdniny, těšíme se v pondělí na vyprávění, co všechno jste zažili.

Týden jsme prožili ve znamení halloweenských srašidel a dýní. V pondělí jsme vytvářeli pavoučí řetězy, postavili jsme strašidelný hrad, pomocí bramborových razítek jsme tiskali “dýňové” obličeje a procvičili jsme si skládání slov. V úterý nás navštívily studentky medicíny a proběhla akce Nemocnice pro medvídky. Velký plyšový medvěd špatně přecházel přes silnici a porazilo ho auto. Děti si připomněly, že při přecházení silnice je velmi důležité se dobře rozhlédnout. Po převezení medvídka do nemocnice si vyzkoušely přiložit medvídkovi na obličej masku, aby mohl usnout. A při “operaci” medvídkova bříška poznávaly a prozkoumávaly lidské orgány. Seznámily se také s tím, jak vypadají rentgenové snímky. Nakonec se děti rozdělily do skupin a společně s medičkami léčily svá plyšová zvířátka. Akce to byla velmi povedená a dětem se moc líbila. Následující dva dny probíhaly v prázdninovém režimu, hodně jsme si všichni společně hráli a byli venku. Ve čtvrtek jsme vyráběli barevné netopýry na špejli jako zápich do květináče.

V pondělí nás čeká narozeninová oslava. Moc děkujeme všem, kteří na tento den zajišťují pro děti občerstvení. Také se v pondělí budeme loučit s Terkou, která s námi bude v Kočičkách naposledy.

Mějte krásný víkend a spoustu fajn zážitků přejí

Terka, Lucka, Jíťa a Miluška