Moje tělo, moje zdraví

Milé želvičky 🐢 milí rodiče,
V pondělí jsme si společně s dětmi začali povídat o našem těle a o našem zdraví. Hned v pondělí nás čekala akce “Medvídkova nemocnice”, přijely za námi paní doktorky, které měly pro děti připravený příběh s panem Méďou. Jako první se pan Méďa špatně rozhlédl při přecházení silnice a srazilo ho auto – s dětmi jsme tak museli přivolat záchrannou službu, poté pana Méďu převezli do nemocnice a paní doktorky si na operační sál přizvaly doktory ze třídy Želviček.

Děti tak měly možnost nahlédnout na vnitřní orgány, které máme v těle – společně jsme je pojmenovali a nazpět je umístili tam, kam patří, také měly děti možnost nahlédnout na rentgenové snímky, které děti hodně zaujaly. V neposlední části si děti přichystaly své medvídky nebo jiné plyšáčky, které měly úraz nebo nemoc a následovalo jejich ošetření.

V úterý jsme s dětmi pokračovali v tématu, a jelikož se dětem velmi líbily rentgenové snímky, tak jsme se rozhodli, že si takové kostry taky postavíme. V manipulačkách se tedy skládala kostra. V knihách a písmenech jsme nahlédli do encyklopedií, které jsou o lidském těle, a znovu jsme si ukázali a zopakovali názvy orgánů, které nám představily paní doktorky, dále jsme si zkusily pár slovíček vyskládat z písmen. V kostkách jsme obskládali kamaráda víčky od pet lahví.


Ve středu a čtvrtek jsme byli spojení do třídy žabiček.
Přejeme hezký zbytek podzimních prázdnin a zároveň krásný prodloužený víkend.
Želvičky 🐢