Podzim klepe na dveře, ve strakaté zástěře.

Ahoj Veverky,

zdravíme vás na prázdninách. Ať už jste v Praze nebo někde na venkově. Posílejte kamarádům své zážitky přes Whats App. Těšíme se a taky pošleme.

Tento týden jsme stihli navštívit solnou jeskyni a naučit se něco nového při programu ,,Nemocnice pro medvědy”. Ve středu a ve čtvrtek si užíváme podzimních prázdnin. Pár dětí ve veverkách zůstalo a spojily se dohromady s dětmi z jiných tříd. Společně si užily především zahradu. Zdokonalovaly obratnost a rovnováhu na herních prvcích. A to jak na prolézačkách, tak i na síti, lezecké stěně a skluzavce ve svahu. Využili jsme švihadla a lana na přetahování a přeskakování. Zlepšujeme se při jízdě na motorkách, odrážedlech a koloběžkách. Pískoviště už je uklizené na zimu, ale zahradní kuchyňku využíváme i nadále. Pomáháme s péčí o zahradu – hrabeme listí, odvážíme nepořádek na kolečku, zametáme písek, vytrháváme staré plodiny z hrabaliště a odklízíme spadané větve.

Ve třídě společně opakujeme, co jsme se dozvěděli od mediček z lékařské fakulty. Stavíme člověka z dřívek. Kreslíme postavu a stavíme nemocnici. Povídáme si o lidském těle a zkoušíme poslouchat srdíčko. Po prázdninách budeme v tématu pokračovat. V pondělí se podíváme již po osmé do solné jeskyně a v úterý čeká předškoláky ekoprogram od Hraj si.

V říjnu a na začátku listopadu se věnujeme individuální diagnostice dětí. Zkoumáme, co už se děti stihly naučit, jak si vedou v jednotlivých oblastech vývoje, jak komunikují, pohybují se nebo i to, jak se jim daří v sebeobslužných činnostech. Do diagnostiky zařazujeme i slovní hodnocení a kresbu postavy. K nahlédnutí bude na individuálních třídních schůzkách na konci listopadu.

Připomínáme, že se blíží přednáška o školní zralosti (9.11. od 17,00 hod), na kterou jste srdečně zváni. Určená je zejména rodičům předškoláků. Rádi však uvidíme i vás ostatní, či vaše známé, které téma školní zralosti zajímá. Více informací najdete v kalendáři nebo na nástěnce v šatně.

Užijte si prodloužený podzimní víkend.
Míša, Saša, Lenka a Lenka