Ekoprogram pro předškoláky

Milí rodiče,
dnes dopoledne se předškoláci z celé MŠ zúčastnili ekologického programu od Hraj si. Aktivity se konaly v zahradě. Společně s veverkou jsme se ocitli v lese plném odpadků. Naším prvním úkolem bylo les vyčistit a odpad roztřídit na plasty, sklo, papír a směs. Věděli byste, kam patří rozbité brýle, papírový kapesník nebo obal od sušenky? Pohybová hra nám pomohla určit základní barvy popelnic na tříděný odpad.
Proč někteří odpad doma netřídí? Chytla je lenost. My už víme, jak se před leností ubránit a co dělat, aby se nás příště nechytla.
Naše planete je v ohrožení. V oceánu plavou plasty, v lesích je plno odpadu, země se dusí a nemůže dýchat. Pomocí pohybové hry jsme planetu vyčistili a vrátili do ní ohrožené druhy zvířat a rostlin. Už víme, jak dlouho trvá rozklad igelitu, skla či papírových ubrousků. Dokážete odhadnout, jak dlouho trvá láhvi od piva rozklad v přírodě? A co takhle igelitový sáček?
V závěru programu vznikl kresbou krásný čistý les, plný stromů, zvířat, hub a rostlin. Borovice získala zpět své kořeny a mohla zdravě růst.

Program se nám líbil, naučil nás nové informace z ekologie a pomohl nám pochopit důležitost ochrany naší přírody.

Tým MŠ