Advent je tady, a s ním předvánoční čas.

Milí rodiče,

v neděli většina z nás zapálila první svíčku na adventním věnci a tím nám začal předvánoční čas. Pro nás dospělé asi především shon, úklid, pečení cukroví, nakupování, ale pro děti hlavně těšení se na příchod Ježíška. Ve školce si chceme tento čas užít hlavně v klidu a v pohodě. Vnímat atmosféru Vánoc a seznámit děti s lidovými tradicemi. 

Společně s dětmi jsme si povídali, co to vlastně advent je. Kdy začíná a kdy končí. Že nás co nevidět čeká návštěva Mikuláše, čerta a anděla.  Jestlipak nám něco přinesou? Dobroty, ovoce nebo uhlí a bramboru? Záleží na každém z nás.

Postupně se učíme novou písničku „Až přijde Mikuláš“. Text písničky visí na nástěnce v šatně. Chtěli bychom jí v pondělí zazpívat, až k nám dorazí čert, Mikuláš a anděl.  Abychom se nebáli a společně se ochránili, postavili jsme si peklo i s kotlem. Budeme si v něm hrát a také vařit čertovskou polévku.

V centrech aktivit jsme si vyrobili sobíky a andělíčky. Procvičovalo se zejména stříhání, které dětem stále moc nejde. Tip na dárek pro děti, ozdobné nůžky a lepidlo. Nechte děti stříhat a lepit cokoliv. Věřte, že ve škole budou děti obě aktivity moc potřebovat. V knihách a písmenech se předškoláci seznamují pomalu s písmeny. Opisem slov dle předlohy napodobují písmo. 

Stále máme bohužel velkou nemocnost dětí. Třída byla z důvodu nízkého počtu dětí i některé dny spojena s třídou žabiček. Věříme, že se nám příští týden začnou zdravé děti do třídy vracet, a veškerá očekávání Ježíška si užijeme ve větším počtu. 

Všem přejeme krásný víkend Miluška a Jana