Čerte, čerte, čertíku

Ahoj Kočky,

tento týden jsme se bavili o začínajícím adventu, ale také jsme se už připravovali na příchod Mikuláše, čertů a andělů. Zpytovali jsme svědomí a přemýšleli jsme, co by tak na nás mohl ten čert mít za hříchy. Kupodivu většina dětí za svůj největší prohřešek považuje pošťuchování se sourozencem, někdo přiznal, že občas něčím zlobí maminku. Taky už jste doma zpytovali svědomí? Zkuste si to 😉! Co děláte a víte, že byste neměli 😇?

V pondělí jsme si povídali o adventu, poskládali jsme z víček adventní věnce nebo svíčky, a potom jsme v centrech vytvořili adventní věnec, složili krásné svíčky na věnec a z drátku smotali krásné ozdoby na adventní kalendář, který od 1. postupně otevíráme. V úterý jsme se začali učit básničku pro Mikuláše, kterou najdete na konci příspěvku. V centrech jsme tvořili výzdobu, z papírových sáčků nám vznikly první krásné vločky, také jsme slepili řetěz v pekelných barvách, abychom si připravili výzdobu pekla. Bohužel jsme v úterý zapomněli fotit 🤦‍♀️, tak nám to prosím promiňte. Ve středu jsme kreslili uhlem čertíky a lepili jsme jim z papíru vystříhané rohy, jazyk a oči, také jsme křídou kreslili krásné anděly nebo čerty vybarvili pastelkou a nalepili kožich z útržků krepáku. Čtvrtek jsme si užili v solničce a dnes jsme rozhýbali a protáhli těla při tělocviku.

Příští týden nás čeká v pondělí 5.12. Mikulášská nadílka https://www.mskurandove.cz/akce/mikulasska-nadilka/, proto s dětmi prosíme, připravte jednoduché čertovské nebo andělské kostýmy (např. velké bílé nebo černé triko a jednoduchou čelenku z papíru, na kterou nalepíte rohy nebo hvězdičku.). Ve středu pak oslavíme narozeniny všech prosincových oslavenkyň – Julinky P., Rozálky, Julinky J. a Pepičky. Budeme péct muffiny a ozdobíme si je ovocem a domácím pribiňáčkem. Kdo byste měl na půjčení formu na malé muffiny, budeme rádi, pokud nám ji na úterý zapůjčíte, protože péct budeme už v úterý, abychom ve středu jen zdobili.

Užijte si krásný víkend a klidnou 2. adventní neděli 🕯

Lucka, Jíťa a Pavlínka

PS.: Chci moc poděkovat za individuální schůzky, byl to příjemně strávený čas, kdy jsem měla šanci Vás trochu poznat a dozvědět se více o dětech. Kdo kvůli nemoci tento týden nemohl, určitě se zvládneme domluvit na náhradním termínu. Lucka

Básnička pro Mikuláše