Čekání na Mikuláše

V tomto týdnu jsme očekávali velkou návštěvu. V pondělí k nám do školky přišel čert s Mikulášem a andělem, na kterého se děti velmi těšily. Některé děti je vítaly s radostí, jiné měly obavy, ale čert byl hodný, klidný a povídal si s dětmi. Mikuláš měl i knihu hříchů a někteří hříšníci slíbili, že se do příštího roku polepší.

Zbytek týdne jsme se převážně zabývali tvořením vánočních přání. Zvládli jsme však i navštívit solnou jeskyni, kde jsme stavěli tunely a pyramidy ze soli. Malovat ozdoby klovatinou a barvami. A také vyrobit zvonečky pomocí barevné vlny. Týden nám zakončilo pravidelné cvičení. Zahráli jsme si pohybové hry „Na ovečky“, „Na mrazíky“ „Pan čáp ztratil čepičku“, a další oblíbené hry, které mají děti velmi rády. Procvičujeme reakce, barvy i plnění zadaných úkolů.

Přejeme všem krásný víkend, ať se vám daří nejen cukroví.

Miluška a Jana

PS: V úterý k nám přijede divadlo, prosíme o vhodné oblečení (společně vedeme děti ke společenskému chování). Pokud ještě vybíráte dárky, přimlouváme se za dárky podporující myšlení, paměť, dárky k procvičení jemné motoriky. Dle našeho názoru, by určitě neměla chybět knížka. Děkujeme.