Ferda mravenec 🐜

Milí rodiče a milé želvičky,

tento týden jsme nemohli mít jiné téma než Ferda mravenec, práce všeho druhu, a tak to i bylo. Nevěnovali jsme se totiž jenom Ferdovi, ale začali jsme si povídat i o Velikonocích, které budou tématem příštího týdne.

V kruhu jsme si ale nepovídali jen o Ferdovi, ale také jsme si říkali, co je to za zvířátko, kde žije, s kým, ale také o dalším hmyzu. 

V centrech jsme malovali Ferdu, v písku jsme opisovali slova, navlékali jsme červené korálky pro Berušku v manipulačních a stolních hrách, prohlíželi jsme si knížky a skládali Ferdu podle předlohy z barevných pet víček.

V kruhu jsme si ještě stavěli každý svého malého Ferdu z barevných víček a tyček. Uklízeli jsme je postupně, například: “Pepík sebere 3 žlutá víčka, Eliška sebere 5 červených tyček.”  Procvičovali jsme tak matematickou pregramotnost.

O Velikonocích jsme si řekli jen pár základních věcí, protože jsme převážně tvořili a budeme je probírat následující týden. 

V centrech jsme vyskládali vajíčko z víček, v ateliéru jsme malovali oboustranné vajíčko a kuřátka, tvořili jsme vajíčko pomocí trhaného papíru, kde jsme si procvičovali jemnou motoriku, kreslili jsme do písku, v manipulačních hrách jsme vyskládávali velikonoční vajíčko ze zažehlovacích korálků, vyráběli jsme slepičky, hledali jsme v knížkách vajíčka a následně je spočítali.

V pátek jsme měli tělocvik. 

A kromě pátečního tělocviku jsme měli ještě jednu událost, a to spaní ve školce. 

Doufáme, že si to dětičky užily stejně tak jako my. 

Připomínáme, že v úterý budeme mít narozeninovou oslavu, proto prosím sledujte dveře, kde budou vypsaní oslavenci. 

Děkujeme.

Přejeme Vám krásný zbytek neděle,

Anet, Jana a Verča