Maminky budou mít svátek 👩‍👦👩‍👧❤

Milé kočičky,

zkrácený týden utekl jako voda a my se nevěnovali ničemu jinému než maminkám, protože budou mít příští neděli svátek. Vyráběli jsme pro ně srdíčka z lásky, květiny pro radost nebo jsme se snažili nakreslit či jinak vytvořit přímo je, naše maminky. Také jsme si na maminky v dramatice hráli. Všechno uvidíte na fotkách nebo nástěnkách. Děti si tvořením procvičily jemnou motoriku a zručnost, konkrétně trháním a mačkáním krepového papíru, namotáváním vlny, zatloukáním, kresbou štětcem či pastelkou, a také stříháním, lepením a procvičování grafomotoriky. V pátek jsme procvičili obratnost a kondičku při venkovním tělocviku, který byl nejen díky sluníčku moc příjemný.

V kruzích jsme si povídali o tom, jak se maminka jmenuje a co na ni máme rádi, také jsme si říkali, co hezkého bychom pro ni mohli udělat, aby měla radost. Zde jsme se nejčastěji shodli na pomoci mamince s úklidem, vařením, nádobím, prádlem nebo nákupem, tak snad si děti příští neděli vzpomenou 😊. Maminky jsme společně složili z kostek, obruče a šátků. Složili jsme pro ně i srdíčka nebo květiny. Mimo to jsme se učili básničku a jak ji správně přednést, ale o jakou jde básničku tentokrát nemůžeme prozradit, to je překvapení.

Příští týden budeme pokračovat v tématu, hlavně se těšíme na společné setkání s maminkami ve čtvrtek 11.5. v 16:30 u nás ve třídě, kde proběhne krátký program a následně se společně přesuneme na zahradu, kde si uděláme společně piknik. Proto prosíme maminky o donesení drobného občerstvení a deky na sezení. Předškoláky navíc čeká v úterý dopoledne program s Policií ČR.

A i když se to nezdá, tak se už blíží i zahradní ples k příležitosti rozloučení s předškoláky. Proto prosíme o zajištění jednotného oblečení pro společné vystoupení naší třídy. Budeme mít čistě bílé tričko s krátkým rukávem a džínovou sukni nebo kraťasy. Navíc prosíme ještě rodiče předškoláků o vzorovanou (s obrázky) sukni nebo kraťasy pro druhé vystoupení předškoláků. Předem moc děkujeme.

Přejeme příjemný zbytek prodlouženého víkendu.

Lucka, Adélka a Jitka