Den maminek

Milí rodiče a žabičky,

tento týden jsme věnovali maminkám, neboť se blíží Svátek matek. V ranních kruzích jsme se ptali dětí, jak vypadá jejich maminka, co má ráda, jakou má barvu očí a vlasů, co dělá za práci, s čím jí pomáhají v domácnosti, co mají na své mamince nejraději apod.

V centrech pak děti tvořily dárky pro maminky. Buď přáníčka s básničkou a portrétem své maminky nebo papírová srdíčka s vlastní fotografií, které ještě ozdobily. V kostkách z víček skládaly červená srdce. V dílně lepily kytičky z dřívek různých geometrických tvarů. V ateliéru ztvárnily portrét maminky a nalepovaly vlasy z bavlnek. Velký uvítací nápis pro maminky pokreslily kytičkami a srdíčky. V domácnosti si zahrály na maminky a chystaly pohoštění. V písku skládaly z dřevěných písmen slova dle předlohy. V manipulačních a stolních hrách omotávaly okolo hřebíků bavlnky ve tvaru srdce. V pokusech zkoumaly žluté růže. Okvětní lístky hodily do vody obarvené tuší a čekaly, zda se obarví. V knihách a písmenech skládaly celek z rozstřihnutých části, procvičovaly matematické dovednosti, zrakové vnímání při opisu slov a správné držení tužky. V hudbě se děti učily písničku pro maminky za doprovodu klavíru, zlepšovaly si koncentraci pozornosti, rytmus a řeč. Také jsme všichni popřáli Helence vše nejlepší k narozeninám a obdarovali dárkem. 😊

Konec týdne jsme uzavřeli tělocvikem s opičí dráhou. Děti si protáhly tělíčka, upevnily a zdokonalily své pohybové dovednosti.

Zároveň bychom chtěli moc poděkovat všem maminkám, které strávily čtvrteční odpoledne s dětmi ve školce. Zkusily si centrování, relaxaci ve stylu masáží a připravily vynikající pohoštění. Doufáme, že jste si odpoledne užily stejně jako my.

A jak jsme již informovali, každé pondělí nás čekají výlety. Prosíme všechny rodiče o spolupráci. Příchod do MŠ v 8:00 hod., poté odcházíme. Děti ať mají sebou batůžek, v něm pití, eventuálně pláštěnku a svačinu dostanou ve školce. Dále prosíme o zařazení značek do značkovníku, abychom měli přehled, kdo odchází po obědě. Blíží se i středeční celodenní výlet do ,,Země ráj,, a veškeré informace naleznete na stránkách MŠ https://www.mskurandove.cz/akce/skolni-vylet-zemeraj/

Děkujeme všem za spolupráci a přejeme krásný víkend

Lucka, Iveta, Lenka a Miluška