Výlet na zámek

Milí rodiče,

tento týden jsme si užili pořádný výlet mimo Prahu, a tak jsme si o zámku povídali i v rámci týdenního tématu. Ve třídě se nás sešlo opravdu hodně, proto jsme pracovali převážně ve skupinkách. Společně jsme se zaměřili na homonyma a děti si tak procvičily hlavně jazykové a předčtenářské dovednosti.

Výlet nám vyšel bez deště a prohlídka na zámku se nám všem moc líbila. Děti poznávaly různé pohádkové bytosti, viděly výstavu panenek a nazdobily si také zvonečky. Poté nás čekal pořádný výšlap s krásným výhledem na celé město.

Na zámku měly děti za úkol najít hrneček z pohádky Bambitka II. Protože většina dětí neznala pohádku “Hrnečku, vař!”, zaměřili jsme se na ni ve čtvrtek a v pátek. S dětmi jsme určovali nadřazené pojmy, vyzkoušeli jsme si pokus, s octem, sodou a jarem. V centru Domácnost děti připravovaly krupicovou kaši, v centru Knihy a písmena děti skládaly posloupnost příběhu. V centru Hudby děti ťukaly lžícemi o hrnečky. Rozlišovaly tak zvuky z plastového, keramického, porcelánového, plechového nebo skleněného a poznávaly hrnečky z jiného materiálu.

Připomínáme pondělní výlet. Ze školky odcházíme v 8 hodin.

Krásný víkend vám přejí Verča, Jana a Anet