Třesk, plesk, jo. To se povedlo.

Milí rodiče,

pondělní výlet nám překazil déšť. Výlet jsme tedy nahradili hracím dnem, který jsme využili i k hodnocení dětí. Společně zjišťujeme, jak jsou předškoláci připraveni na vstup do školy (zda znají celé své jméno, adresu, jestli umí zavázat tkaničku, počítat, rozkládat slova, tvořit věty, vyprávět pohádku, stříhat…). Co už dovedou mladší děti (určit barvy, složit obrázek, chodit po schodech, obléknout se, počítat do pěti, popsat co vidí na obrázku, zda ví co je dole, nahoře, daleko, blízko, v, na, jestli zopakují větu, dokáží odpovědět na danou otázku…).

Narozeninový den se vydařil na jedničku. Oslavenci dostali hobla, přání a užili si moment slávy na trůně. Všichni jsme si pochutnali na jednohubkách, zmrzlině i muffinech od maminky Izabelky. Děkujeme jí, poděkování patří i všem ostatním za přinesené suroviny na výrobu občerstvení. Diskotéku a hry jsme si užili na terase.

Plánovaný celodenní výlet byl sice kvůli špatné předpovědi počasí změněn, ale náhradní do Mníšku jsme si moc užili. Program na zámku byl šitý na míru dětem. Děti byly paní průvodkyní pochváleny jak se umí hezky chovat. Udělaly nám velkou radost. Zvládly tvořivou dílnu, pěší výlet na Skalku i stavbu domečků v lese. Myslíme si, že jejich spokojenost je vidět na zaslaných fotografiích. Konec týdne patřil hlavně hraní.

Všechny rodiče moc prosíme, kdo nemáte, pořiďte dětem na výlety batohy s předním zapínáním. Popruhy nastavte na jejich velikost. Batoh prosíme připravujte s dětmi, ať vědí co v něm mají a s sebou jim dávejte jen tolik jídla, kolik snědí. Moc jim tím pomůžete. Věřte, že některé zásoby, co si děti nesly, byly opravdu velké, a to i pro dospěláka.

Užijte si, snad už teplý víkend. V pondělí nás čeká další výlet, tak přijďte prosím včas. Saša, Dominika, Lenka a Lenka

PS: Fotografií již jen málo. Už je všechny máte :-). Prosíme o kontrolu náhradního oblečení a oblečení na ven ! Děti musí mít v přihrádce kalhoty nejen do deště. Venku se otepluje a děti se nemají do čeho převléknout. Ve třídě nemohou být v tom, v čem běhají venku. Děkujeme.