Kouzelnými vrátky do pohádky

Milí rodiče a žabičky,

tento týden byl o pohádkách. Svět pohádek je pro děti velice důležitý. Nejenomže podporuje jejich představivost a fantazii, ale mohou si z ní vzít i ponaučení.

V pondělí nás čekal výlet do Chuchelského háje na sportoviště. V kruhu jsme se nasvačili a rozhodli se, že si společně zacvičíme. Rovnováhu děti vyzkoušely na lávce, zaběhaly si přes překážky, vozily se na lanovce a zahrály si hry. Samozřejmě jsme si udělali čas i na volnou zábavu. Pak jsme utvořili tři skupinky a plnili úkoly. Cestou zpátky jsme nasbírali přírodniny potřebné na centrování.

Hned druhý den jsme si společně přečetli pohádku ,,O třech prasátkách´´ a zároveň příběh sestavili z obrázků. V centrování jsme využili nasbírané přírodniny, když děti tvořily domečky pro tři prasátka. Použily seno, dřívka, větvičky, kůru a kameny. V dalších centrech děti skládaly prasátka z papíru, malovaly je korkovým špuntem i tvořily z dřívek na koberci. Větší polena se snažily v dílně řezat pilkou. Také jsme společně zjišťovali tvrdost přírodnin. To abychom zjistili, proč se vlkovi podařilo rozfouknout první a druhý domeček.

Ve čtvrtek jsme všichni společně slavili Den dětí na zahradě. Program se jmenoval ,, Do Indonésie nejen za pohádkou´´.

Páteční tělocvik probíhal za pěkného počasí částečně i venku. Na čerstvém vzduchu je cvičení přeci jenom zdravější.

Krásný víkend přejeme a těšíme se na pondělní výlet s dětmi 😊, prosíme příchod do 8:00 hod.

Lucka, Iveta a Lenka