Není babka jako babka

Milí rodiče,

pondělní návštěva solné jeskyně nám odstartovala tento týden. Společně jsme zvládli dojít až na konec sídliště, dodržet pravidla chování jak v jeskyni, tak i po cestě.

Vzpomínáme, jak to bylo s babkou Trnkovou. Zpíváme písničku „Měla babka trnku…“ Rytmizujeme, „mícháme“ tyčemi kaši v hrnku. Proč od nás vlastně babka loni odešla? Odpověď jsme dali společně dohromady. Nejprve se musí pozdravit, slovo DEJ mi, nahradit slovem PROSÍM. Oslovení BABIČKO je lepší než BABKO. I my chceme, aby se nám říkalo Aničko, Matýsku, Kačenko, Adámku…Také už víme, že je důležité se umět rozdělit a nebýt lakomý. To babka bohužel neuměla. Činnostmi a vzpomínkami jsme si připomněli, a nové veverky naučili, třídní pravidla, která jsou pro nás moc důležitá.

V druhé půlce týdne jsme vstoupili do dalšího příběhu, a to „O Šípkové babici sudici…“ Zatím jsme však na začátku. Víme, že bylo jednou jedno království…Pomocí obrázkových karet jsme si procvičili časovou posloupnost, čtení obrázků, pohyb i paměť. Zkuste se dětí zeptat, zda si vzpomenou. Co bylo v království, co ve městě, v ulici, v uličce, na dvorku, v domě, v posteli a v koši. (Předškoláci to mohou zkusit i pozpátku)

Každý den si děti především hrají, objevují nové kamarády, učí se spolupracovat, dohodnout se. Cvičíme a pravidelně chodíme ven. V pátek jsme si protáhli těla při tělocviku. Pohyb nás moc baví.

Užijte si víkend, třeba právě v pohybu. Saša, Mirka a Lenka

PS: Děkujeme za organizaci a pozvání na úterní akci „Loučení s létem.“