NÁVRAT DO ŠKOLKY -TŘÍDA ŽABIČEK PLNÁ KAMARÁDŮ

Milí rodiče,

tento týden jsme si v ranních kruzích znovu připomněli pravidla třídy – želvičková, pusinková, uklízecí, srdíčková, kapičková. Zároveň se děti snažily vymyslet i jiná pravidla, která by si přála např. dárečková, oušková, kruhová, oblékací….

Jelikož jsme třída žabiček, musíme o těchto zvířátkách spoustu věcí vědět. V průběhu týdne jsme poznávali podle obrázků různé druhy žab, jak se vyvíjejí, kde žijí, co jedí apod. Zároveň jsme děti také motivovali ke kamarádství a vzájemné pomoci. Popřáli tak Denisovi k svátku a ostatním žabičkám k narozeninám 🤗. Ale nebojte se, plánujeme hromadnou oslavu všech žabiček, co mají v září narozeniny. Podrobnosti o oslavě a její přípravě se dozvíte s předstihem.

A co děti tvořily v centrech?

V manipulačních hrách skládaly puzzle a vyráběly náramek přátelství z korálků. V ateliéru vybarvovaly jednotlivá písmena slova KAMARÁD, slepily žábu a vymalovaly svoji značku. V centru písek a voda opisovaly podle předlohy slova do písku a sestavovaly jezírko pro žáby z přírodnin. V knihách a písmenech opisovaly svá jména dle předlohy a procvičovaly tak jemnou motoriku, uvolňování zápěstí a správné držení tužky. Dále si prohlížely poučné knihy o žabičkách. V pokusech vyzkoušely speciální fixy, které pak rozpouštěly vodou. V kostkách tvořily obrys kamaráda pomocí PET víček a skládaly svoji značku. V domácnosti pak děti upravovaly naši školní zahrádku. A v hudbě jsme se naučili novou básničku ,,KAMARÁD´´ doprovázenou vytleskáváním do rytmu.

OPRAVDOVÝ KAMARÁD,

MÁ TĚ VŽDYCKY STEJNĚ RÁD.

AŤ MÁŠ ÚSPĚCH NEBO NE,

ON PŘI TOBĚ ZŮSTANE.

Při pátečním tělocviku jsme využili overbally pro cviky z jógy k protažení tělíček a sestavily jsme také žabičkovou dráhu, při které se děti velice pobavily. Poté jsme k hrám využili školní zahradu.

Pár informací pro rodiče:

Chceme všem rodičům poděkovat za vyplnění dotazníku, kdo ještě nevyplnil, prosíme o nápravu do 20.9. Dotazník naleznete zde: https://docs.google.com/forms/d/1DvsDdRPadvkjCHZh6J5kFj_2MDMoRgu722UMfOGZZJU/viewform?edit_requested=true . Na základě odpovědí vás konkrétně oslovíme s další spoluprací dle vašich preferencí uvedených v dotazníku.

A dále pokud máte zájem přihlásit vaše děti na keramický kroužek, jsou dostupná ještě nějaká místa. Informace o kroužcích naleznete na tomto odkazu: https://www.mskurandove.cz/pro-rodice/nadstandardni-aktivity-2020-2021/

Jinak také děkujeme všem rodičům za donesení toaletních potřeb, folií, papíru, hrnečků a overballů.

Krásný víkend přejí

Lucka, Iveta a Lenka