Vyletěl si pyšný drak🐲🐉

Ahoj Kočky,

tento týden jsme věnovali tématu Draci. Nejsou to však ti pohádkoví, ale ti papíroví. Jednoho takového draka jsme si i v pondělí prohlédli. Rovnou jsme ho v centru ateliér společně vybarvili. V manipulačních hrách jsme mu složili z papíru mašle. Mladší děti namotávaly vlnu na tužku. Některé menší děti se pokusily složit harmoniku i s dopomocí. V kostkách jsme společně postavili velkého draka. Potom jsme se šli podívat na výstavu do MŠ Tréglova s názvem Podzimníček. 

            V úterý se předškoláci zúčastnili akce Pověsti české https://www.mskurandove.cz/2023/10/25/putovani-ceskymi-dejinami-za-praotcem-cechem/ my ostatní jsme si povídali o tom, jaké potřebujeme počasí k pouštění draka. Zjistili jsme, že aby nám létal potřebujeme vítr. Dále jsme si otevřeli centrum dílna, kde děti navlékaly korálky na drát dle své fantazie. V ateliéru děti otiskávaly drakům mašle. 

            Středa patřila tradičně návštěvě solné jeskyně. V ní si děti přesypávaly sůl do různých nádob, pomocí bagrů hrnuly sůl na hromadu a někteří jen tak relaxovaly.

            Ve čtvrtek a pátek jsme byly spojeni s třídou veverek, takže jsme další činnosti k našemu tématu přesunuli na příští týden. 

PS: Prosíme rodiče, kteří zapsali děti na VIZUS, ať uhradí požadovanou částku 200,-.

Krásný víkend přejí: Natálka, Lucka, Aneta, Jíťa