Vyletěl si pyšný drak…. Pokračování

Ahoj Kočky,

tento týden jsme pokračovali v tématu Draci. V pondělí jsme se sešli a povídali si v ranním kruhu o dracích. Stavěli jsme ze dřívek písmeno D a zamýšleli se nad tím, jaká známe další slova začínající na toto písmeno. Dále jsme houpali draka v padáku a zkoušeli, jestli nám malinko nevzlétne. Poté jsme si otevřeli centra. Ateliér: Zde si děti představily, že se proměnily v papírového draka a namalovaly to, co vidí jejich drak. V knihách a písmenech skládaly puzzle a seznamovaly se s psanou formou číslic, díky kterým se jim puzzle podařilo složit. Dále jsme otevřeli centrum dramatika, kde jsme se seznámili s knihou Kamil neumí lítat. Hráli jsme si zkrátka na Kamila a jeho špaččí rodinu a otevřeli téma jinakosti, protože Kamil byl knihomol.

V úterý se konala parádní narozeninová oslava Kristýnky, Zlatušky a Sáry. V kostkách děti postavily trůn pro oslavence. V domácnosti jsme jim chystali misky, kelímky, ubrousky a lžičky. V knihách a písmenech se dělalo oslavencům přání a v manipulacích se zdobil dort. Oslava se zkrátka povedla. Vyzkoušeli jsme si zahrát na „barevné trubky“ narozeninovou písničku, vyšel nám čas i na hru židličkovaná.

Ve středu jsme každý postavil ze dřívek svého draka, každý draka pojmenoval a kdo chtěl, řekl i jaký drak je nebo co rád dělá. Na to jsme navázali centry. Ateliér: modelování draka. Knihy a písmena, kde děti dodělávaly druhou polovinu draka. Manipulace a stolní hry: skládání draka z hříbkové stavebnice.

Ve čtvrtek jsme se naučili báseň Drak na provázku s pohybem. Poté jsme si otevřeli centra Knihy a písmena, kde děti dostaly obrázkový diktát, podle čteného návodu kreslily. Hudba, kde jsme se naučili píseň Drak papírák, kterou jsme si zakódovali do obrázků pro lepší zapamatování. Voda a písek, kde děti hledaly draky, které pak seřadily od nejmenšího po největší a spočítat je. Objevy a pokusy, kde pozorovaly přesun barev za pomoci ubrousku do druhé sklenice.

Pátek patřil tělocviku, kde jsem si společně rozhýbali těla. 

PS: Prosíme přihlášené o zaplacení fotografií s vánočním motivem. Fotografie stojí 350,-.

Z preventivních důvodů prosíme o vyprání všech plyšáků.

Krásný víkend přejí: Natálka, Lucka, Aneta, Jíťa