Podzim hraje barvami

Milí rodiče,

tento týden jsme se věnovali podzimu a změnám, které nám toto barevně bohaté období přináší.

Týden jsme zahájili osmou návštěvou solné jeskyně, kterou si děti opět užily.

V úterý jsme si představili podzimní plody, pracovali s pojmy menší x větší a z kaštanů společně vytvořili čtverec. V ateliéru děti rozpůlenými kaštany vyťupkávaly obrázek kaštanu, v manipulačních a stolních hrách skládaly hrušky a jablka ze hříbkové mozaiky. V knihách a písmenech děti hledaly písmenka a skládaly slova (ořech, houba, jablko, hruška). V pokusech a objevech děti tipovaly a následně zkoumaly, jaké podzimní plody ve vodě plavou a jaké ne.

Ve středu jsme otevřeli velké centrum hudba, ale nejdříve jsme si potřebovali vytvořit vlastní hudební nástroj (kastaněty). Výroba započala již ranním úkolem. V průběhu výroby hudebního nástroje děti také prošly centrem manipulační hry, kdy stříhaly a lepily a ateliérem, neboť si libovolně mohly nástroj vyzdobit. S kastaněty jsme dále trénovali rytmus, zpívali různé písničky a spojili to i s tancem.

Čtvrtek patřil listům a povídání o nich. V manipulačních hrách děti vyráběly ježka z listů, v domácnosti hrabaly listí na zahradě, v kostkách stavěly strom, v písku a vodě kreslily listy do písku a v knihách a písmenech kreslily spirálu “padající listí”, poznávaly stejné tvary listů a počítaly (množství do 6).

V týdnu jsme se také učili nové básničky, “Podzim” a “Kutálí se brambora”. Obě básničky jsme spojili s pohybem.

V pátek jsme si zacvičili, zahráli hry, děti si proběhly opičí dráhu a na závěr jsme si lehli na záda, zavřeli oči a zaposlouchali se do tónů relaxační hudby.

S přáním hezkého víkendu, Mirka, Saša a Lenka

PS: Ve středu nás čeká akce “Medvídkova nemocnice” proto připomínáme dětem: „Jako správní doktoři přijďte v bílém triku a vezměte obvazy, abychom společně mohli vyléčit vašeho nemocného plyšového kamaráda.”