Člověk, ten má smyslů 5, znám je všechny nazpaměť

Ahoj Kočky a Kocouři! 

Tento týden se nesl ve znamení smyslů. Společně jsme se naučili novou báseň o SMYSLECH. Zjistili jsme, jaké smysly vlastně máme a k čemu slouží. Během týdne jsme většinu z nich procvičili.

V pondělí jsme zapojili hned několik smyslů. V knihách a písmenech jsme stavěli časovou posloupnost a říkali si co je na jednotlivých kartičkách. V objevech a pokusech jsme zjistili, že je možné barvit čtvrtku pomocí krepového papíru. V manipulacích jsme „šili“ do připravené destičky. A prověřili jestli máme dobré uši při sluchovém bingu. Pouštěli jsme si zvuky zvířat a děti hádaly, co je to za zvíře a zaznamenávaly do připravené tabulky.

V úterý jsme měli centrum knihy a písmena, kde jsme se pořádně nasmáli. Ukazovali jsme si obrázky z knihy Velká kniha veselých nesmyslů. Obrázky nás tak pobavily, až jsme se za břicha popadali. V manipulacích a stolních hrách jsme přiřazovali obrázky ke stínům a určovali polohu jednotlivých věcí. V ateliéru měly děti za úkol si představit, jak by svět vypadal, kdyby měl pouze jednu barvu.

Středa patřila tradičně solné jeskyni. Nabírali jsme sůl do nádob a relaxovali.

Ve čtvrtek jsme procvičili uši a snažili se najít kamaráda, který má zvoneček. V písku jsme kreslili do krupice ornamenty dle návodu. V kostkách jsme stavěli vždy kolem jednoho kamaráda kostky. Šimon si lehl, tak že mu vznikl anděl. V pokusech jsme míchali barvy a zjišťovali jaké nám vzniknou. V manipulacích jsme mačkali krepový papír a lepili ho do duhovky. 

PS: V pondělí nás čeká Medvídkova nemocnice. Doneste si plyšáka a obvaz. Vymyslete, jaké zranění či nemoc plyšák má.

Užijte si prodloužený víkend a v pondělí se na Vás moc těšíme!

Natálka, Lucka, Aneta, Jíťa