Vánoce, Vánoce přicházejí….

Milí rodiče a milé žabičky,

tento poslední týden v tomto roce jsme prožili vánočně. Už také počítáte, kolik dní zbývá do Štědrého dne? My v žabičkách počítali dny na našem adventním kalendáři každý den.

V ranním kruhu jsme si nejdříve povídali o vánočních tradicích jako je adventní věnec, zlaté prasátko, dárky, pečení cukroví, pouštění lodiček, krájení jablíčka, zdobení stromečku, zpívání koled apod. Také jsme si zopakovali legendu o Ježíškovi. Pak jsme se ptali dětí, co si přejí od Ježíška, jak se těší na Vánoce a kde svátky budou trávit s rodinou.

V úterý nás čekalo divadlo ,,Vánoční putování s Anděly´´, které se dětem líbilo a nasbíraly další nové vědomosti.

Ve středu se žabičky konečně dočkaly i Ježíška. Všichni přišli ve svátečním oblečení. Přichystali jsme si vánoční občerstvení a při tom zpívali koledy. Popřáli jsme i Artíkovi a Olíkovi k narozeninám. Děti se pak těšily na rozbalování dárků, z kterých byly nadšené. Poté jsme společně usedli ke štědrému obědu. 😋

V centrech aktivit:

Děti vytvářely stromek a svíčku z papírových ruliček. Vybarvovaly a sestavily betlém z dřívek, nebo lepily dárek z barevného papíru. V kostkách sestavovaly vánoční dárek z lega. V knihách procvičily grafomotoriku, barvy, počty a správný úchop tužky. V manipulačních hrách zdobily kapříka pomocí krepového papíru. V ateliéru tvořily a vybarvovaly vánoční ozdoby, které jsme společně při procházce šli pověsit na vánoční stromek na náměstí. Při té příležitosti jsme nakoukli a pozorovali mrskající se kapříky 🐟. Děti také tvořily krásná vánoční přání pro rodiče. V pokusech jsme si pak společně vyzkoušeli i některé tradice.

Všem rodičům děkujeme za spolupráci s občerstvením a s donáškou cukroví. Také děkujeme za krásné dárky, které jsme od vás s dětmi dostali. Velice si toho vážíme a moc nás potěšili.

Chtěli bychom Vám popřát krásné vánoční svátky plné radosti, pohody a do nového roku hodně štěstí a zdraví.

PS: prosíme rodiče dětí, které nebudou přítomni 2.1. 2024, aby omluvenky poslali nejpozději do 30.12. 2023.

Lucka, Iveta a Lenka