MOJE RODINA 👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👦‍👦

Milí rodiče,

téma tohoto týdne bylo MOJE RODINA. Svátky a Nový rok skončily, a tak jsme se dětí ptali, jak s rodinou trávily Vánoce a Silvestra. Zážitků a dárků bylo mnoho. Poté jsme si řekli: Co je rodina? Kdo tvoří rodinu? Co nám rodina dává, nebo co dělá rodinu rodinou? A pak poslední den v týdnu jsme si povyprávěli i příběh ,,Tří králů´´. Děti si v centru dramatika na ně zahrály.

A v centrech aktivit byly následující činnosti:

V písku děti opisovaly slova jako MÁMA,TÁTA,HOLKA,KLUK. V hudbě zkoušely hudební nástroje. V knihách a písmenech potrénovaly grafomotoriku, matematické dovednosti a geometrické tvary. V ateliéru děti vytvořily svůj rodokmen, malovaly rodinu do domečku, tiskaly barevné cihličky na domeček z kartonu, zdobily profil člena rodiny z různých přírodnin a slepily i portréty Tří králů. V kostkách sestavovaly z dřívek panáčky či domečky dle předlohy, nebo zdobily knoflíky počáteční písmena Tří králů. V manipulačních hrách skládaly rodinu z magnetické stavebnice, modelovaly rodinu z modelíny. V dílně pak šroubovaly a zatloukávaly domeček pro rodinu. A pak jsme si společně zazpívali píseň o Třech králích.

Na příští týden bychom rádi poprosili rodiče o donešení jedné vaší společné fotografie, abychom si mohli vytvořit krásné rodinné album ve školce.

Krásný víkend přejí:

Lucka, Iveta a Lenka