Moje rodina aneb spolu je nám dobře

Milí rodiče,

tento týden jsme se věnovali rodině. Povídali jsme si o tom, kdo rodinu tvoří, jak se jmenují naši rodiče, co je pro nás doma důležité, co rádi doma děláme s mámou/tátou, také děti pantomimou předváděly, s jakými činnostmi doma pomáhají.

V pondělí byl již tradičně hrací den. V úterý v ateliéru děti malovaly volnou technikou tatínka, v manipulačních hrách navlékaly korálky pro maminky, v domácnosti děti připravovaly bábovku, kterou nám následně paní kuchařky upekly a my si na ní mohli po obědě pochutnat. V dramatice děti natrénovaly pohádku O veliké řepě, kterou následně předvedly jako divadelní představení pro ostatní kamarády.

Ve středu byla centra zaměřena na domov. V kostkách děti stavěly dům dle předlohy, v dílně přitloukaly a skládaly dům z papírových geometrických tvarů, v domácnosti si vyzkoušely různé činnosti spojené s chodem domácnosti a v knihách si procvičovaly grafomotorické dovednosti.

Ve čtvrtek v rámci center v pokusech děti odvažovaly slunečnicová semínka, v dílně vytvářely budku pro ptáčky, v manipulačkách skládaly a lepily obrázek tatínka, v písku dělaly bábovky, v kostkách stavěly dům z papírových cihel a v knihách procvičovaly předmatematické dovednosti.

Odpoledne jsme si užili akci s dětmi a tatínky/strejdou/dědečkem/bráchou. Vážíme si toho, že jste dorazili, ve třídě byla příjemná a přátelská atmosféra a věříme, že i vy máte na co vzpomínat. Vaše zpětná vazba nás moc potěšila.

S přáním hezkého víkendu, Mirka, Aneta a Lenka