Jak si spolu hezky hrát

Milí rodiče a milé žabičky,

zimu jsme přečkali , spolu se sněhem a tmou necháváme roztát zbytky sněhu. Při procházce jsme již narazili na první sněženky a ptáčci už zpívají veseleji.

A na co jsme se zaměřili ve školce ? První den jsme si povídali o tom, kdo kde byl o víkendu a s kým . Zopakovali si společně roční období, měsíce a dny v týdnu. Děti prozkoumaly, jaké je venku počasí a vše zaznamenaly na naši tabuli ve třídě. Pak nás čekal hrací den a my jsme si ho společně užili. Při hrách se ukázalo, že ne všichni znají pravidla her a vědí, jak hru správně hrát. A tak jme se domluvili, že se to společně naučíme,

Děti si zahrály u stolečku domino, ale i s velkými molitanovými kostkami na koberci. Skládaly obrazce z geometrických tvarů, sestavovaly puzzle – Život na statku – Dopravní prostředky a cirkus.

Také sestavovaly kuličkovou dráhu a  skládaly obrázkové kostky. Větší děti hrály chytré pexeso a pexeso naučné – Ovoce, zelenina – Dopravní prostředky – Profese – Zvířata. Předškoláci si zkoušeli Logico a moc jim to šlo. Pak si ještě zahráli Člověče nezlob se a Mici Maki – Sněz, kolik zvládneš.

Velký úspěch měla nová hra KROKODÝL HOP. A více vám napoví fotky ve fotogalerii.

V pátek při tělocviku jsme se protáhli a procvičili koordinaci těla.

Přejeme Vám krásný víkend.

Lucka, Iveta a Lenka