Jak to chodí u nás doma …

Milí rodiče,

v uplynulém týdnu jsme se ve třídě Kočiček věnovali domácím pracím a chodu domácnosti. Děti se se všemi podělily o své zkušenosti s úklidem a s různými domácími pracemi, které mohou/nesmí dělat. Popisovaly, jaké mají doma povinnosti ony, ale také maminky, tatínci či sourozenci.
V centrech aktivit si děti vyzkoušely, jak se prostírá stůl; jak správně zatlouci hřebíček; naučily se, jaké nářadí se k čemu užívá; procvičovaly si jemnou motoriku při hře na “Popelky”; hrály si na rodinu; vytvořily dekoraci na sváteční stůl; malovaly své ráno před odchodem do školky; poznávaly z nahrávky zvuky z domácnosti. K tématu se děti naučily básničku o úklidu.
Předškoláci se v týdnu zúčastnili programu “Primární prevence”, který se věnoval tématu “Vztahy s ostatními”. Děti si v rámci programu připomněly pravidla společenského chování, vedly zajímavé diskuze a zahrály si motivační hry.
Menší děti se ve středu účastnily programu na zahradě MŠ, kde se dozvěděly, co je to humus, půda, co můžeme sami vypěstovat. Zahrály si i zábavnou hru “Na semínko”. Zblízka si prohlédly, jak vypadají žížaly a odvážlivci si je mohli vzít do rukou.

Pěkný víkend přejí Anet, Jana a Jíťa