Objevujeme světadíly!

Milí rodiče,

v uplynulém týdnu jsme s dětmi takříkajíc cestovali prstem po mapě. Prozkoumali jsme Afriku – tamní savany, pouště ale také pořádné pralesy s gorilami. Zjištění, že v Africe existuje jedovatá moucha tse-tse, bylo pro mnohé děti nejzajimavější zprávou týdne. Děti v centru kostek postavili ZOO s africkou expozicí, v ateliéru vytvořily pomocí papíru a barev africký kontinent. Mimo jiné už víme, že v Austrálii žije mnoho zvláštních a vyjímečných zvířat – například ptakopysk, koala, vombat, klokan. Děti si také v rámci ranního kruhu vyzkoušely práci s atlasem a shlédly krátký dokument o Opeře v Sydney. Následně si děti vyzkoušely tento australský monument nakreslit nebo postavit z písku. Během ranního programu jsme si zahráli zábavne pohybové hry.
V týdnu se, jak jste již určitě z vyprávění děti a z příspěvku na webu postřehli, konal dětský den. Počasí nám přálo a Kočičky si dovádění s Machem a Šebestovou náramně užily. V rámci primární prevence proběhl s předškoláky další blok zajímavého programu.

Připomínáme, že se blíží termín zahradního plesu a rozloučení s předškoláky. Prosíme o vyrobení kočičí masky, kočičí škrabošky nebo kočičích učí. Důležité je, aby šly masky jednoduše nasadit a sundat. Prosím, vyrobené masky přineste do školky nejpozději do 11. června. Oblečení na ples pro mladší děti i předškoláky: kluci – bílá košile a džíny, holky – bílé tričko a džínová sukně.

Těšíme se na další zábavný týden
Jana, Anet, Jíťa