Veverky cestují s Machem a Šebestovou

Ahoj Veverky,
tento týden jsme si opravdu užili. Už od pondělí nás všemi centry provázel Mach a Šebestová. Společně jsme našli kouzelné sluchátko a přáli si létat a plout po vodě. Zjistili jsme, jakým způsobem můžeme cestovat. Vytvořili jsme balóny, v kostkách postavili letadla a v knihách vyhledali různé typy letounů, vzducholoď, rogalo i horkovzdušný balón. Ve čtvrtek nás sluchátko zaneslo na vodní hladinu. Loď jsme vytvořili v dílně i v manipulačních hrách, prozkoumali jsme, co plave na hladině a co se potápí, přečetli si knihu o vodní havěti a velkou loď postavili z dřevěných kostek.

Ve středu pokračovala další lekce primární výchovy na téma „Setkání s cizími lidmi“. Děti si povídaly s lektorkou, jak se zachovat v případě, pokud se ztratí, pokud se setkají na hřišti s cizí osobou, nebo pokud by je chtěl odvést ze školky někdo, koho neznají.

A pak už nás čekaly jen oslavy a radovánky v podobě narozenin a svátku dětí. Hodně se tancovalo, zpívalo, vymýšlely se různé úkoly a hry, pojídaly dobroty v podobě zmrzliny a ovocných špízů a připíjelo se šampaňským na zdraví, hodně kamarádů a co nejvíc zážitků s blížícím se létem.

Krásný víkend všem.

Míša, Saša, Lenka a Lenka